Les obres de renovació del carrer Monturiol provoquen que entri aigua fecal a un baix

  • L'habitatge afectat per l'aigua fecal de la canonada és el baix, amb habitacions a la planta -1
  • La canonada situada sota la vorera que els operaris van retirar per renovar s’ha obstruit i ha provocat afectacions al baix per l’aigua fecal.

2021-10-13T18:28:43+01:0013/10/2021|

Els veïns del número 20-22 del carrer Monturiol han passat aquest cap de setmana llarg entre trucades, visites de tècnics i traient aigua fecal. El seu tram de carrer està d’obres, s’està renovant i ampliant la vorera i també substituint la canonada d’aigua potable. Els treballs van començar a principis d’octubre, però aquest divendres, els veïns dels baixos van veure que tenien goteres a les habitacions de la planta -1, sota el nivell de circulació.

Van trucar a l’assegurança pensant que el problema vindria del mateix edifici, però el perit va determinar que el punt conflictiu era la canonada d’aigua fecal que es troba a l’exterior, sobre la que l’empresa que porta a terme les obres havia estat treballant. La presidenta de la comunitat es va posar en contacte amb Gestaigua, que va enviar un operari sobre el terreny, però va assegurar que no era competència de l’empresa de l’aigua.

Dilluns, l’empresa adjudicatària de les obres del carrer va cimentar el tram afectat, sense saber que augmentava la pressió sobre la canonada i que desembocaria en un problema encara més greu pels veïns: l’aigua fecal de la canonada de l’edifici no podia arribar a la claveguera i tornava enrere, sortint pel desguàs de la banyera. Les goteres cada vegada treien més aigua i el pis olorava cada cop pitjor.

A la nit, la situació ja era insostenible. Els veïns van començar a picar el tros cimentat al matí, encara tou, per tal que l’aigua pogués sortir. L’havien de treure amb cubells per evitar que el baix s’inundés d’aigua bruta.

Avui, l’empresa constructora ha canviat la canonada i, pel moment, el baix no ha tornat a tenir goteres. Tot i així, els veïns lamenten el tracte rebut per part de Gestaigua i el fet de sentir-se desemparats durant tot el pont del Pilar. Denuncien també que, a l’hora de retirar la vorera antiga, han trencat les peces de marbre que decoren la part baixa de la façana.

Comparteix el contingut!

Go to Top