IMPOSTOS

L’Ajuntament congela els impostos pel 2022 però recupera la taxa de terrasses

El ple va aprovar mantenir els impostos

  • L’IBI, l’IVTM, l’IAE i la taxa d’escombraries comercials tindran el mateix cost. A partir del maig, la restauració haurà de tornar a abonar la taxa de terrasses.

2021-10-21T10:26:24+01:0021/10/2021|

Els impostos municipals mantindran el mateix preu l’any vinent, una mesura que es va acordar ahir al ple municipal. Tant l’Impost sobre Béns Immobles (IBI) urbans i rústics, l’Impost sobre Vehicles de Tracció Mecànica (IVTM), la taxa d’escombraries comercials i l’Impost sobre Activitats Econòmiques (IAE).

La proposta que va aportar el govern i que va ser aprovada incloïa una bonificació del 50% de l’IBI per les persones que instal·lin plaques solars per tal d’aprofitar l’energia del sol per generar electricitat o aigua calenta. La lletra petita, però, diu que el màxim que es bonificarà serà el 2,5% del cost de la instal·lació, que s’acaba traduint en una quantitat mínima.

On sí hi haurà un canvi és en la taxa d’ocupació de la via pública per taules i cadires, és a dir, per les terrasses de bars, restaurants i hotels, que es recupera a partir de l’1 de maig de 2022. Durant els dos últims anys, a causa de la pandèmia, l’Ajuntament havia suspès aquesta taxa per les dificultats de la restauració de fer caixa degut a les restriccions sanitàries.

Tots els grups municipals van votar a favor de congelar els impostos excepte Esquerra Republicana, que es va abstenir al·legant que esperaven treballar conjuntament amb el govern per determinar les ordenances fiscals. De fet, l’any 2020, ERC va acordar amb l’equip de govern pujar els impostos a condició d’aplicar una taxa pels pisos buits. Ciutadans va donar el seu suport malgrat mostrar-se contrari a tornar a implantar la taxa de terrasses; va argumentar el seu vot favorable per la pèrdua de l’IBI de les autopistes que suposaria un perjudici econòmic pels comptes municipals.

Els impostos municipals s’hauran de pagar en els mateixos terminis que l’any 2019, amb períodes concrets establerts per cada un d’ells, i amb 4 fraccions per pagar l’IBI per aquelles persones que el tenen domiciliat.

L’any 2020 va ser el darrer en què els impostos municipals es van pujar. A causa de la pandèmia, es va canviar el calendari de pagament, però no es van anul·lar, només va suspendre’s la taxa de les terrasses.

Comparteix el contingut!

Go to Top