Gossos i gats hauran de tenir DNI l’any que ve

Qui vulgui tenir mascota haurà de fer un curs de formació

  • La nova llei de protecció animal obligarà a tenir les mascotes censades amb un número d'identificació i a fer un curs per adoptar-les.

2021-10-22T13:25:02+01:0022/10/2021|

A partir de l’any que ve, les mascotes hauran de tenir un document d’identitat com els humans. És una de les mesures que preveu la nova llei de protecció animal, juntament amb d’altres com la prohibició del sacrifici d’animals o la limitació de la compra de mascotes per evitar els abandonaments.

El DNI animal identificarà els gossos i els gats i aportarà informació com les vacunes que ha rebut i els tractaments veterinaris als quals s’ha sotmès. Tot i que encara no està clar si serà físic o digital, el més probable és que inclogui un codi QR perquè la policia pugui accedir-hi i veure les dades de contacte del propietari en cas que es perdi l’animal.

La nova norma també prohibeix deixar el gos sol a casa tot un dia, un termini que s’amplia a tres en el cas d’altres animals de companyia. Els gossos deixaran de ser considerats “potencialment perillosos” per la seva raça i només rebran aquesta condició en funció del seu comportament. Fins ara, races com els rottweilers, pit bull terrier o dogo argentí automàticament havien de tenir una llicència especial per ser considerats “ppp” (perro potencialmente peligroso).

Les persones que vulguin tenir mascota hauran de realitzar un curs de formació específic i hauran de comunicar si es perd en un màxim de 48 hores. Si en un mateix domicili conviuen mascotes de la mateixa espècie però de diferent sexe hauran d’estar esterilitzats, una condició que no ha agradat als animalistes.

La normativa també prohibeix la venda d’animals domèstics en botigues, fet que reserven als criadors autoritzats, i tampoc es podran exhibir els animals, excepte en el cas dels peixos. La tinença d’animals salvatges en domicilis particulars, com les serps, també queda prohibida.

Comparteix el contingut!

Go to Top