Una calellenca denuncia una estafa per part d’un transportista

L'anunci del servei que oferia al transportista encara es pot trobar al portal web Milanuncios

  • El transportista no es va presentar al lloc indicat per fer la mudança i l’afectada va haver de malvendre i llençar els objectes, a més d’haver-li entregat 400 euros de paga i senyal que no li vol tornar.

2021-10-22T19:40:55+01:0022/10/2021|

Cal anar en compte amb els anuncis que es troben a internet. Ho sap bé la Saba, una calellenca que va contractar un transportista per fer una mudança des d’Itàlia fins a Calella però que va quedar-se amb la paga i senyal sense fer el servei. Ara no li vol tornar i, fins i tot, l’ha amenaçat.

Va ser aquest estiu quan el propietari de la casa on vivia anteriorment la Saba, a la ciutat italiana de Nàpols, la va trucar per informar-la que volia vendre l’immoble i que havia de treure els objectes personals que encara hi conservava, entre ells televisions i mobiliari. A través del portal web Milanuncios, la Saba va buscar un transportista que li pogués fer la mudança, portant tots els articles des d’Itàlia fins a Calella, i van acordar un preu de 750 euros pel servei. Però el transportista li va demanar 400 euros abans del viatge per les despeses inicials, com la benzina. Amb reserves, la Saba li va entregar els diners, però abans li va demanar una fotografia del seu DNI. En enviar-li la imatge del document d’identitat, la calellenca va fer el pagament.

Va comprar els bitllets d’avió i va anar a Itàlia uns dies abans de la data acordada per embalar els objectes perquè no es fessin malbé durant el viatge. El dia 29 de setembre, la Saba esperava que l’home arribés amb la seva furgoneta per emportar-se el mobiliari, però no va arribar mai. Va excusar-se dient que se li havia espatllat el vehicle, fet que la Saba va comprovar que era mentida en fer trucar a un familiar encomanant-li una mudança i l’home acceptar la feina sense problemes.

Va haver de malvendre alguns dels objectes i llençar els altres per poder deixar la casa lliure al propietari i, en tornar a Calella, va reclamar al transportista els 400 euros de paga i senyal. A dia d’avui, l’home encara no li ha tornat. Cada vegada que la Saba el truca per reclamar-li li dona una nova data d’entrega al·legant que no té diners per tornar-li. “Si no m’ho pot tornar sencer, que ho faci en diferents parts, però vull els meus diners. És un mes de lloguer”, exposa l’afectada, que es troba en situació de vulnerabilitat.

Cansada d’esperar, es va presentar a l’adreça que posava al DNI del transportista, a Cornellà de Llobregat, per demanar-li els diners en persona. L’home no li va obrir la porta, però la va amenaçar amb denunciar-la si tornava a casa seva. També la va advertir que no li tornaria els 400 euros si el denunciava, però la Saba va fer cas omís i va presentar denúncia davant els Mossos d’Esquadra.

Davant l’experiència que ha viscut, la Saba vol llençar un avís perquè ningú torni a contractar aquest transportista. Li ha costat 400 euros, els bitllets d’anada i tornada a Itàlia i haver de llençar mobles i altres objectes en bones condicions.

Comparteix el contingut!

Go to Top