MOBILITAT

Els antics peatges del Maresme es convertiran en un camp de plaques solars

El peatge d'Arenys de Mar canviarà el seu aspecte en un any

  • La Generalitat invertirà 8 milions d’euros en les plantes votovoltaiques, que generaran energia per abastir les carreteres.

2021-10-25T16:51:21+01:0025/10/2021|

D’espai per finançar el manteniment de les carreteres a abastir-les energèticament. Els antics peatges de la C-32, l’autopista que travessa el Maresme, es convertiran en un camp de plaques solars, si es compleix el calendari, al 2023. Així ho ha anunciat el vicepresident i conseller de Territori, Jordi Puigneró, des del peatge de Vilassar: “aquests espais seran de generació d’energia verda de cara al futur”.

Es preveu que les plantes fotovoltaiques generin 20.000 megawatts a l’any, consum suficient per garantir el subministrament energètic de la xarxa de carreteres de Catalunya. La Generalitat farà una inversió de 8 milions d’euros per fer la instal·lació a les platges dels peatges de la C-32 i la C-33, a Vilassar, Arenys, Santa Susanna i Mollet del Vallès. Una superfície total d’11 hectàrees, el que representen 11 camps de futbol.

El conseller ha apuntat també la possibilitat que les plantes fotovoltaiques estiguin en alçada amb un aparcament a sota, com un park&ride, tot i que s’acabarà de definir un cop es redacti el projecte. També es podrien ubicar punts de càrrega de vehicles elèctrics.

Les xifres que ha donat el conseller detallen un estalvi de 5.000 tones de CO2, “l’equivalent a 3.000 cotxes entrant diàriament a Barcelona”. El projecte es redactarà durant el 2022 i hauria d’estar en funcionament al 2023.

L’anunci del conseller de Territori s’ha fet des del peatge de Vilassar, en el que ja no hi ha les estructures dels antics peatges i on pràcticament no cal reduir la velocitat. Puigneró s’ha congratulat d’haver complert la seva promesa d’eliminar els peatges després de l’aixecament de les barreres, tot acusant al govern espanyol que a les vies de titularitat estatal encara no s’han començat a retirar.

Comparteix el contingut!

Go to Top