Desmantellat un cultiu de marihuana a Pineda valorat en 10 milions d’euros

En una caseta vigilaven 24 hores al dia la plantació

  • Cinc detinguts per cultivar i traficar amb marihuana des d’una finca agrícola de Pineda de Mar. La banda havia creat una empresa per donar aparença de legalitat al seu negoci.

2021-10-30T15:30:21+01:0030/10/2021|

La Policia Nacional ha desmantellat un cultiu de marihuana a Pineda de Mar on hi havia 6.000 plantes i 3.800 kg de cabdells, valorats en 10 milions d’euros. Han detingut cinc persones, acusats d’un delicte contra la salut pública; dos d’ells són els màxims responsables de la banda.

La droga es venia a través d’una empresa de cànem industrial que van crear per passar desapercebuts. Fins i tot van col·locar un cartell a la tanca que deia “Plantació de cànem industrial, en contacte amb la Policia”, per tal que els veïns pensessin que era legal. No era així: la plantació no tenia l’autorització de l’Agència Espanyola de Medicaments i Productes Sanitaris (AEMPS) per la producció de cannabidiol (CBD), una forma específica del qual s’utilitza com a medicament per algunes malalties com l’epilèpsia, el Parkinson, la malaltia de Crohn o el dolor.

L’organització va arribar a crear una pàgina web per donar aparença de legalitat a l’activitat i van comercialitzar via online els cabdells de marihuana a 4,99 euros la unitat, un fet prohibit per l’AEMPS.

El terreny, de 3,5 hectàrees, permetia amagar la droga per l’alta vegetació dels voltants. A més, estava situada en una finca privada a la qual s’accedia amb codi de seguretat. La banda havia col·locat una caseta a l’interior on feien guàrdies de 24 hores per vigilar la producció.

La investigació va començar a finals de l’estiu, quan la Policia Nacional va tenir coneixement que hi podia haver una gran plantació de marihuana en una finca agrícola, i ha acabat amb la detenció de 5 persones. Els agents han decomissat més de 6.000 plantes, 3.800 quilos de cabdells i maquinària específica pel seu cultiu, a més de diversos vehicles. El pes total de la droga és de 6.700 quilos, el que suposa un valor de 10 milions d’euros al mercat negre.

Comparteix el contingut!

Go to Top