“Truc o tracte?”: els més petits se sumen a la festa de Halloween

  • Grups d'infants demanen dolços a les botigues per Halloween
2021-10-30T19:26:39+01:0030/10/2021|

Alguns nens i nenes passen per les botigues de Calella demanant llaminadures disfressats, ja sigui d’éssers terrorífics o dels seus personatges preferits. Ahir divendres, aprofitant que ja anaven ben guarnits de les festes de les escoles, ja van començar a omplir els cistellets en forma de carabassa, d’altres han preferit passar-hi avui malgrat el dia de Halloween és demà, coincidint amb la Castanyada, però moltes botigues estaran tancades. “Truc o tracte?”, pregunten els petits quan entren als comerços per tal de rebre algun dolç.

Halloween és una tradició que té el seu origen en un antic festival celta precristià, que creien que la nit del 31 d’octubre els morts tornaven a la terra i on la gent es reunia per retre’ls homenatge. Els vilatans es disfressaven amb vestits fets de pell d’animals per fer fora als fantasmes i deixaven menjar fora de les cases pels esperits no desitjats.

Més endavant, es va anar adaptant la tradició a la que es coneix actualment, vestint-se com criatures malèfiques i fent ensurts a canvi de menjar. És especialment típica als Estats Units, on els nens i nenes van per les cases demanant caramels.

Comparteix el contingut!

Go to Top