Contenidors maltractats

  • El contenidor trencat i, dies després, arreglat amb brides
2021-11-09T13:27:35+01:0009/11/2021|

Fa uns dies, una seguidora denunciava a través de #laveudeCalella l’estat d’un contenidor al carrer Montserrat. Estava totalment trencat per un dels laterals, gairebé arrencat. Aquella mateixa tarda, alguns seguidors publicaven fotografies a les xarxes socials del contenidor, arreglat amb brides, i preguntant-se per què l’Ajuntament no l’havia canviat per un de nou. 

Aquell contenidor, però, no és d’ús públic, sinó privat: pertany a un allotjament turístic situat a la zona, que es queixa que l’empresa de recollida d’escombraries trenca constantment degut al tracte que li dona. Estan farts d’haver de comprar contenidors nous, a un preu que se situa entre els 200 i els 300 euros, perquè els operaris d’Urbaser els malmetin. Per això han optat per arreglar-los ells mateixos. 

Els contenidors privats se senyalitzen amb el nom de l’establiment o amb altres símbols per tal de diferenciar-los. En aquest cas, tenia una ratlla groga que el travessava. Tot i així, la ciutadania ho desconeix i hi llença les escombraries. 

Altres allotjaments turístics de la ciutat han corroborat que els seus contenidors també han estat malmesos, trobant-se en la mateixa situació, segons ha pogut saber CALELLA COMUNICACIÓ.

Arreu de la ciutat hi ha contenidors en mal estat, especialment els soterrats. De fet, a alguns punts s’han precintat per evitar que s’utilitzin i al seu lloc s’hi han col·locat d’altres de superfície. El seu estat s’ha degradat tant que els ciutadans es queixen una vegada i una altra, sense que hi hagi una solució a curt termini. 

Que els contenidors presentin aquest mal estat es pot deure a la necessitat dels treballadors de la neteja de complir els terminis, pel que han d’anar de pressa i corrents a cada una de les parades. Això provocaria que els contenidors, de plàstic, s’acabessin malmetent. Actualment hi ha uns 4 camions que fan la recollida a tota la ciutat.

El govern municipal té la vista posada en els fons europeus Next Generation per extreure finançament per nous contenidors, en aquest cas intel·ligents, que de poc serviran si no s’utilitzen i es tracten correctament. 

Comparteix el contingut!

Go to Top