La Plataforma organitza una xerrada per definir què implica el BCIN

  • Els membres de la Plataforma han informat de la xerrada penjant cartells
2021-11-17T10:58:38+01:0017/11/2021|

Dimecres que ve, 24 de novembre, se celebra al Parlament la Comissió de Cultura que ha de debatre si el jaciment del Roser es converteix en Bé Cultural d’Interès Nacional (BCIN), un grau de protecció superior al BCIL (local) actual. Per tal de definir totes aquestes categories de protecció del patrimoni, la Plataforma per la dignificació de la Vil·la romana de Calella ha organitzat una xerrada amb arqueòlegs.

El Secretari General de la Societat Catalana d’Arqueologia (SCA), Joan Carles Alay, serà el ponent d’aquesta conferència, titulada “De BCIL a BCIN, categories i efectivitat en la protecció dels béns culturals”. Alay, arqueòleg de professió i amb coneixement de jaciments d’arreu del territori i de com s’ha actuat sobre ells, va ser la primera persona que va demanar protegir, juntament amb la SCA, amb aquests recursos que contempla la llei de patrimoni catalana les restes romanes de Calella.

Un altre arqueòleg compararà el futur de la vil·la romana amb la forma com s’han resolt altres jaciments arqueològics. Amb un titular suggerent, “Sobre les ‘coses impossibles’ que sí que es poden fer, les ‘inevitables’ que no ho són pas i les ‘coexistències exitoses’ falses, en relació amb els jaciments arqueològics”, el professor agregat de la Universitat de Barcelona, David Garcia, presentarà diferents troballes i com s’han tractat a Catalunya i a Europa.

La xerrada se celebrarà a Can Saleta aquest dissabte a les 17h, en un acte que subratllen que és obert a tothom i en el que es podrà debatre amb els arqueòlegs. Un cop finalitzi, la Plataforma convidarà als assistents a fer una visita al solar on es troba la vil·la romana per tal de veure l’estat de les obres del futur Aldi.

Comparteix el contingut!

Go to Top