La ITV incorpora una prova de control d’emissió de gasos per certs cotxes

  • Els dos centres d'ITV més propers són a Blanes i a Argentona
2021-11-20T17:03:57+01:0020/11/2021|

Els cotxes matriculats a partir de l’1 de gener de 2011 han de passar una nova prova a la Inspecció Tècnica de Vehicles (ITV). Es tracta d’un control en les emissions a través del sistema OBD, en la que es comprovaran el nivell de gasos contaminants que emet el vehicle.

L’OBD (On Board Diagnostic en anglès) és un sistema de diagnòstic a bord dels vehicles que permet obtenir un control complet del motor i d’altres dispositius del vehicle. S’utilitza molt als tallers de reparació per tal de saber quin punt del cotxe té algun tipus d’avaria.

Les estacions d’ITV també s’han equipat amb aquest sistema, que s’encarrega de mesurar les emissions, el quilometratge, l’ABS, el sistema electrònic d’estabilitat (ESC), el sistema de retenció, els llums, el software intern i altres errors que eren difícils de captar pels tècnics amb una inspecció ocular.

Cal superar aquesta prova per tal d’aconseguir l’apte en la ITV. Tot i que els experts preveuen que la majoria de vehicles la passin, es calcula que uns 180.000 vehicles a l’any no la superaran. Tot i així, només caldrà que s’hi sotmetin els vehicles més moderns, els matriculats a partir de 2011 o els industrials a partir de 2014. Els turismes més antics hauran de passar les mateixes proves que fins ara.

Comparteix el contingut!

Go to Top