Fotos per mirar i fotos per llegir

2021-12-04T09:34:31+01:0004/12/2021|

Heu pensat mai amb la informació complementaria que poden donar les fotografies?… La majoria de vegades, contemplem les imatges sense buscar-hi res d’especial… Serien les anomenades “fotos per mirar”… Una nena maca, paisatges plens de colors, un salt d’aigua, una nuvolada, una sortida de sol, un contrallum, un bodegó, un nu… Fotos o postals artístiques, tècnicament perfectes, de calendari, guapes, que fan de bon mirar, però que són fotos “mudes”, que no diuen res, només es deixen mirar… Per a moltes persones les fotografies tan sols representen un plaer visual momentani i ja està… D’altres però hi busquen quelcom més..

¿Per què l’autor ha escollit una mirada alegre i no de pena?… ¿Per què la composició fotogràfica no és la que marca la normativa?… ¿Què hi té a veure aquell arbre solitari?… Aquestes persones volen llegir el missatge ocult que creuen els hi ha proposat l’autor… Volen solucionar el Sudoku fotogràfic… No en tenen prou de MIRAR la imatge… La volen interpretar… LLEGIR!!!… Perquè hi ha fotografies que parlen, que comuniquen…

Si a un bon fotògraf l’interessa que la gent entengui el seu missatge, sap com i on ha de col·locar els elements que composen la imatge fotogràfica… També hi cap la possibilitat que el fotògraf no hagi pensat amagar-hi res darrera la seva obra… Però podeu estar segurs que si observeu les fotos amb atenció “sempre” hi trobareu informacions i sensacions ocultes que l’autor, volent o sense voler, hi ha deixat, misteriosament, a qualsevol part de la seva obra fotogràfica… Deixem doncs de MIRAR fotografies i passem a LLEGIR-LES… És molt més interessant…

Aquesta foto d’avui, que té una lectura fàcil, pertany a un treball sobre els diàlegs de les mirades i desitjos més secrets, que s’amaguen en els silencis intimistes dels museus…

Colo, 03-desembre-2019

Comparteix el contingut!

Go to Top