La xifra rècord de beques menjador al Maresme deixa al descobert la vulnerabilitat infantil

  • S’han presentat 11 mil sol·licituds i se n’han aprovat 9 mil

  • El Consell Comarcal del Maresme hi ha destinat 7 milions d’euros

Els menjadors escolars són molt importants pels infants més vulnerables

2021-12-05T17:33:08+01:0005/12/2021|

Gairebé 9 mil alumnes del Maresme han rebut una beca menjador aquest curs, el que més sol·licituds i beneficiaris ha tingut. El Consell Comarcal del Maresme hi ha destinat uns 7 milions d’euros. Una xifra rècord que suposa un increment del 27,30% respecte el curs passat, però que deixa al descobert la vulnerabilitat de moltes famílies.

Un menú escolar val 6,33 euros als centres de titularitat pública, un preu que es va apujar l’any 2020 després de 13 anys estancat. A la setmana són 31,65 euros, un preu que es multiplica en el cas de les famílies amb més d’un fill.

És innegable l’impacte que la COVID-19 ha tingut en les economies familiars. Negocis tancats durant molt de temps, reducció de la facturació, pèrdua de feina i ERTOs són les situacions en les que s’han trobat moltes persones, fet que irremeiablement ha afectat als seus ingressos i, en molts casos, a la qualitat de vida.

El Consell Comarcal ha rebut pràcticament 11 mil sol·licituds de beques menjador, de les que gairebé 9 mil han estat aprovades. Un terç d’aquestes beques han anat a parar a nens i nenes de Mataró. Que 9 mil alumnes de la comarca requereixin d’ajudes per poder tenir un plat calent és preocupant. Vol dir que, en cas de no tenir aquesta beca, no podrien menjar? Cal fer una reflexió.

També Càritas i les diferents entitats humanitàries han constatat un augment important d’usuaris des de l’esclat de la pandèmia. Famílies que, sense ajuda, no podrien omplir la nevera.

La classe treballadora s’ha anat empobrint degut a feines precàries i temporals. La classe mitja ha anat diluint-se alhora que augmenta la pobra que, tot i tenir feina, no arriba a final de mes. Els lloguers desorbitats, les factures elèctriques pels núvols i un IPC disparat estan accelerant aquest procés.

El Consell Comarcal del Maresme ha intentat pal·liar aquesta situació a l’àmbit escolar accelerant l’atorgament de beques menjador. També n’ha atorgat a infants en risc d’exclusió social de famílies sense papers. Han rebut 362 sol·licituds de les quals se n’han atorgat, pel moment, 160, representant només un 1,8% del total.

Comparteix el contingut!

Go to Top