Forta davallada del Gran Recapte, que no aconsegueix ni la meitat de donacions que l’any passat

El Gran Recapte va tenir voluntaris als supermercats informant a la ciutadania de com participar

2021-12-06T13:40:08+01:0006/12/2021|

El Gran Recapte es troba ben lluny del seu objectiu. Les donacions rebudes fins ara no arriben ni a la meitat dels diners aconseguits l’any passat, quedant-se en el 40%. Els organitzadors estimaven que necessitarien uns 10 milions d’euros per fer front a l’increment del 35% la demanda, però només han arribat a una tercera part d’aquest objectiu.

El Gran Recapte al Maresme s’ha mostrat “desagradablement sorprès” pel resultat, tenint en compte que en l’edició anterior es va aconseguir una xifra rècord. La fórmula utilitzada enguany ha estat la mateixa, la de substituir les banyeres d’aliments per donacions econòmiques. L’any 2020 es va optar per aquesta opció per evitar el contacte dels productes reduint les opcions de contagi i s’ha mantingut també aquest any. Els responsables del Gran Recapte al Maresme consideren que aquesta proposta no ha calat en la gent en aquesta edició, pel que la resposta no ha estat l’esperada, fins al punt que el que s’ha recaptat representa els fons per només dos mesos d’aliments.

Des del Banc dels Aliments atribueixen la davallada a un canvi en la percepció de l’emergència social: consideren que s’ha instal·lat la idea que s’ha superat la gravetat de la pandèmia, però alerten que les necessitats es mantenen, fins i tot han augmentat.

L’entitat ajuda a unes 267.000 persones a Catalunya atorgant més de 20 milions de quilos d’aliments. A Calella, el Banc dels Aliments entrega els productes a Càritas perquè els distribueixi entre els usuaris de l’economat.

El Gran Recapte presencial va durar només un cap de setmana, però fins l’11 de desembre es poden seguir fent donacions a través de la seva pàgina web.

Comparteix el contingut!

Go to Top