L’art floral com a teràpia i afició

La Miriam crea centres florals com a hobby

2021-12-19T20:24:57+01:0019/12/2021|

Viure lluny de la família pot ser molt dur. Però quan tens una afició que et relaxa i t’omple, és més suportable. La Miriam Farkas, resident a Calella des de fa sis anys, crea centres florals i elements decoratius amb objectes naturals, pel que té una gran destresa.

Combina les plantes artificials amb d’altres naturals, objectes quotidians com llavors i pinyes amb pi viu. En aquesta època, també hi afegeix boles de colors, espelmes i garlandes per donar-li un toc nadalenc. També hi pot incorporar elements que en un principi no hi tenen cabuda però que donen un aire especial, com les plomes o els gnoms.

Passejant per la platja ha trobat un munt de petits trossos de troncs que arrossega el mar. Amb ells ha fabricat cors decoratius per poder penjar i donar un toc rústic a qualsevol racó.

Amb totes les seves creacions, té previst seguir una tradició que va conèixer quan vivia a Alemanya: “el dia de Nadal, li fèiem algun detall al carter, al que neteja el carrer… és una tradició molt maca”, explica. A la seva terra, també és molt habitual fer un regal als metges. Tot i així, també està disposada a fer centres personalitzats a qui li demani.

La seva passió en el món floral l’ha començat a desenvolupar ja d’adulta. Tot i que treballava com a intèrpret judicial a comissaries d’arreu de la província de Barcelona, va deixar la ciutat comtal i es va traslladar a Caldes d’Estrac, on va començar a treballar a una floristeria. Va aprofundir en els seus coneixements a l’Escola d’Art Floral i, quan ja portava uns anys, els propietaris li van traspassar el negoci. Poc temps després va venir a viure a Calella on, tot i que no ho tenia pensat en un primer moment, va muntar una floristeria al carrer Sant Joan, anomenada Armonía Art Floral.

Va tancar l’establiment i ara es dedica a construir els centres amb el material que encara guarda, seguint una vida més espiritual. “Ho faig tant còmode”, assegura la Miriam, que s’ha unit a l’Associació Calella Artesana per “pertànyer a un grup i parlar amb gent” alhora que mostra la seva passió. A una exposició de l’entitat, va exhibir els cors fets amb elements naturals i diversos centres ja preparats per rebre el Nadal.

La Miriam, al centre, a l’exposició de l’Associació Calella Artesana

Comparteix el contingut!

Go to Top