Tres farmàcies de Calella ajuden al CAP comunicant positius de COVID-19

  • La Farmàcia Ana Martínez és una de les que permet comunicar positius
2022-01-04T11:49:24+01:0003/01/2022|

A partir d’avui, totes les persones que s’hagin fet un test d’antígens a casa i hagin sortit positius per COVID-19, ho poden comunicar a algunes farmàcies, a part del 061 i el CAP. A la nostra ciutat es pot notificar a la Farmàcia Ana Martínez (Bruguera, 226), a la Farmàcia Colom (Colom, 1) i a la Farmàcia Gambín (Balmes, 151). A les tres també es pot demanar hora per fer el test d’antígens in situ per professionals farmacèutics, que també registraran el resultat a La Meva Salut

Aquestes tres farmàcies són les úniques de Calella que estan adherides al programa TAR, les quals fan tests d’antígens als clients que ho demanen, els supervisen i comuniquen els positius a Salut. En el cas que surti positiu un test fet a casa, es pot trucar a la farmàcia per tal d’avisar sense sortir de casa i poder fer l’aïllament correctament.

Les farmàcies demanen una foto del DNI i del test d’antígens positiu per tal de comunicar-ho a Salut. També cal facilitar el telèfon mòbil per tal que Salut enviï un SMS amb l’enllaç on s’han de notificar els contactes estrets i en el que es pot tramitar la baixa laboral.

D’aquesta manera, les farmàcies donen suport al CAP i ajuden a descongestionar-lo de tasques més burocràtiques com és la comunicació de positius. De fet, diversos calellencs han fet notar que no podien posar-se en contacte amb el CAP de Calella perquè no rebien resposta en les trucades. Tant el 061 com els centres d’atenció primària estan saturats a causa de la gran transmissibilitat de la variant òmicron de la COVID-19.

Comparteix el contingut!

Go to Top