La tornada a l’escola serà presencial el dia 10 de gener

Tornada a l'escola al mes de setembre a l'institut Bisbe Sivilla

  • El govern espanyol i les comunitats consideren segura la tornada a les aules i totes les etapes educatives podran començar el segon trimestre presencialment.

2022-01-04T13:39:59+01:0004/01/2022|

El govern espanyol i les comunitats autònomes han confirmat que els alumnes tornaran a classe el dilluns 10 de gener de forma presencial a totes les etapes educatives. És la conclusió de la reunió mantinguda aquest matí entre el Consell Interterritorial de Salut, la Sectorial d’Educació i la Conferència General de Política Universitària.

També seguiran igual les quarantenes, tot i que la Ponència d’Alertes i la Comissió de Salut Pública estan estudiant si apliquen canvis per relaxar-les a set dies i si els contactes estrets vacunats queden exempts, tal com s’ha establert per tota la població.

La ministra de Sanitat, Carolina Darias, ha assegurat que la presencialitat és una prioritat absoluta”, una afirmació que comparteix “amb unanimitat” amb les autonomies. Ha assenyalat la vacunació com “la millor arma per lluitar contra el virus al marge de les variants” i que ja té un percentatge molt alt en pràcticament totes les franges d’edat.

Per la seva banda, la ministra d’Educació, Pilar Alegría, ha assegurat que la taxa de vacunació en escolars demostra que la tornada “serà segura i tranquil·la”, qualificant la presencialitat com una “decisió profundament encertada”. Madrid era la comunitat més reticent a la total presencialitat, però finalment ho ha acceptat. Sobre la taula hi havia la possibilitat que algunes etapes educatives comencessin de forma telemàtica, però s’ha descartat.

El ministre d’Universitats, Joan Subirats, ha afirmat que també es reprendran les classes in situ a la majoria de centres d’estudis superiors.

Comparteix el contingut!

Go to Top