Una nova biblioteca?

2022-01-08T10:11:28+01:0008/01/2022|

Era una de tantes Quinzenes Culturals de la ciutat (Calella) i amb quatre dels meus amics estàvem escoltant una conferència sobre l’Art i la Fotografia a la sala, renovada completament, de l’antiga Biblioteca Costa i Fornaguera… En acabar la presentació s’hi va dur a terme la projecció d’un esplèndid documental relacionat amb el tema de la trobada i després, per acabar, ens esperava un petit brindis amb cava…

Observant aquella sala del magnífic edifici dissenyat per Jeroni Martorell, que lluïa un nou i espectacular “look” avantguardista, ningú diria que havia estat abandonada molt de temps… Recordo que jo tenia un carnet de cartró de la biblioteca i de petit hi anava a llegir les primeres històries de Superman!… De més jovenets hi anàvem per intentar coincidir amb les alumnes del col·legi de “la carretera” (Escoles Nacionals) ubicat a la planta baixa del mateix edifici…

La senyoreta Dorotea, que els diumenges la trobàvem al cine del Pares de Família venent caramels, era la bibliotecària encarregada de controlar i demanar Silenci!, quan ens passàvem de la ratlla… També recordo, ja de més gran, haver-li demanat algun llibre sobre rituals satànics… La petició la va desorientar i la seva mirada es va tornar inquisitiva… No penseu malament, llavors estàvem amb l’Enric Brugués preparant un curtmetratge sobre aquests temes i necessitàvem informació…

Bé doncs, continuant amb la Quinzena Cultural, va finalitzar el film documental i un gran xàfec d’aplaudiments ressonaven a la sala… A la sala i al meu cap!!!… I al terrat!!!… i al pati!!!… estava caient un bon espetec d’aigua!!!… Amb un sobresalt de tants sorolls em vaig despertar… O sigui que la recuperació de l’antiga Biblioteca Costa i Fornaguera era un somni???…. Tant bé que havia quedat!!!…  Llàstima de sala!, vaig pensar, aixecant-me per anar al lavabo… Allò de la senyoreta Dorotea, els llibres i les nenes de “la carretera”, sí que era veritat… Estaria bé que algun dia aquest somni de la nova sala avantguardista és fes realitat…No?… Fins i tot podria ser una iniciativa de la nova entitat creada recentment per vetllar pel patrimoni calellenc…

Colo, 28-Gener-2020

Comparteix el contingut!

Go to Top