Set obres competeixen al Concurs de Teatre Amateur

 • Represa de l'activitat teatral després del confinament a l'Orfeó Calellenc. (Foto: @joventutartistica)
 • Com a novetat, enguany es podrà adquirir un abonament més econòmic per totes les funcions incloses en la programació.

2022-01-13T19:15:15+01:0013/01/2022|

Joventut Artística celebra, des dels anys 70, el Concurs de Teatre Amateur Premi “Ciutat de Calella”. Des de llavors, s’ha convertit en una cita habitual a la programació del Teatre Orfeó. Aquest 2022, després l’aturada de l’última edició per la pandèmia, l’escenari del teatre calellenc acollirà la 48ena edició del concurs teatral.

Enguany hi participen 7 companyies teatrals amateurs d’arreu de Catalunya. El primer en donar el tret de sortida d’aquesta nova edició del concurs serà el Grup Teatre Esplais de Castelló d’Empúries amb l’obra “Adreça Desconeguda”. L’obra ambientada, l’any 1932, es podrà veure aquest diumenge 16 de gener a les 18:30h. Totes les funcions es representaran els diumenges a la mateixa hora.

L’obra explica la història de dos socis d’una galeria d’art a Califòrnia, un dels quals decideix tornar al seu país natal, Alemanya. Els dos homes prometen escriure’s i en les seves cartes es reflecteix l’arribada al poder d’Adolf Hitler i el tràgic ascens del Tercer Reich. La complicitat dels primers escrits s’anirà convertint en l’horror de la situació política i social del moment, quedant registrada tant la mortífera època nazi com la imprevisible condició de víctima i botxí de l’ésser humà.

La nova junta de Joventut Artística continua apostant pel concurs per tal “d’ampliar l’oferta teatral de Calella” i “enfortir els llaços amb les múltiples companyies de teatre amateur de Catalunya”. Un dels seus objectius és cridar l’atenció i aconseguir públic de totes les edats. La novetat d’enguany és que es podrà adquirir un abonament per totes les obres a un preu més econòmic, de 50 euros pels socis i 65 per la resta d’espectadors.

Les altres obres que es podran veure seran: 23 de gener “Abans que arribi l’Alemany” (8uit Teatre, Sant Cugat del Vallès); 6 de febrer “Ella és Ell i Él es Ella” (Kpel Teatre Barcelona); 13 de febrer “La Zapatera prodigiosa” (Elenc Dramàtic del Centre Católic, Sant Vicenç dels Horts; 20 de febrer “Després de la pluja” (Aquinahora Teatre Centelles); 27 de febrer “Testimoni de càrrec” (Grup de Teatre “El Centre”, Barcelona); 6 de març “La Taverna de la Rosita” (Qollunaka Grup de Teatre, Terrassa).

Totes aquestes companyies lluitaran per aconseguir un dels premis que Joventut Artística de Calella reparteix:

5 premis individuals:

 • Premi al Millor Actor de Repartiment
 • Premi a la Millor Actriu de Repartiment
 • Premi a la Millor Direcció
 • Premi al Millor Actor Principal
 • Premi a la Millor Actriu Principal

I 4 premis de grup:

 • Premi al Millor Muntatge Escènic
 • Premi a la Millor Companyia
 • Premi de Votació Popular
 • Premi de Participació

Comparteix el contingut!

Go to Top