La COS Maresme denuncia abusos laborals al sector de la maduixa de la comarca

Els sindicats van fer una manifestació a l'explotació agrícola de Sant Pol en la que treballaven els afectats. (Foto: @RavalSuport)

  • El sindicat explica que la UMAC i Productes Agrícoles Carreras també estan demandades per comprar els conreus de l’empresari denunciat. La UMAC assegura que el productor no té res a veure amb la seva cooperativa ni tenen constància d'haver rebut cap demanda, tal com afirma el sindicat.

2022-01-17T20:34:37+01:0017/01/2022|

La secció del Maresme de la Coordinadora Sindical Obrera (COS) s’ha manifestat avui a Sant Pol de Mar per denunciar “l’explotació laboral de l’Abdelmalek”. Els manifestants han creuat els carrers del municipi veí fins als camps de l’empresari agrícola al qual acusen d’explotar i acomiadar dos treballadors. “No ens aturarem fins la regularització de la relació laboral i el cobrament de nòmines impagades entre d’altres reclamacions”, adverteixen en una piulada.

La Xarxa de Suport Mutu del Raval, que ha participat en la manifestació, lamenta que “Hamza i Reda treballaven regant i collint als camps de la Vall de Golinons 6 dies/setmana, de 6h a 18h, per 500 euros al mes: 3,4 euros/hora sense contracte ni vacances i amb promeses de regularització mai complertes”. Aquesta insostenible situació va portar als dos empleats a denunciar els fets a Inspecció de Treball. La Xarxa del Raval denuncia que això va comportar “la represàlia del patró: acomiadar-los a ells i els familiars que també hi treballaven”.

Els sindicats reclamen “la nul·litat dels acomiadaments, el reconeixement dels abusos i l’explotació laboral que han patit i que puguin regularitzar la seva situació”. Amplien la seva reivindicació a tot el sector de la maduixa del Maresme i exigeixen que s’acabin els abusos en aquest sector agrícola de la comarca.

En un comunicat, la COS també explica que no només està denunciat l’empresari, sinó que “els seus clients i codemandats són les empreses que compren els conreus recollits, són la Unió de Maduixaires de Calella i Productes Agrícoles Carreras SA”. La UMAC assegura que el productor no té res a veure amb la seva cooperativa ni tenen constància d’haver rebut cap demanda, tal com afirma el sindicat.

El sindicat ha convocat una concentració el dia 20 de gener a les 9:30h a les dependències del Servei d’Ocupació de Catalunya de Mataró, on s’ha de celebrar l’acte de conciliació entre les diferents parts.

Comparteix el contingut!

Go to Top