“Farem una festa en honor a la barrera i que la gent vingui disfressada de vehicles”

El Marc i la Laura amb la barrera del peatge de Vilassar. (Foto: @laauraestrada)

  • Dos joves de Barcelona van emportar-se la barrera d’un peatge de Vilassar a la subhasta solidària que organitza cada any la Cadena SER la nit de Reis, “Cap nena sense joguina”. La tenen exposada al terrat -a casa no els hi entra- i tenen previst fer-li una festa.

2022-01-18T11:11:06+01:0018/01/2022|

La Laura Estrada i el Marc Peñarroya estaven la nit de Reis confinats a casa, a Barcelona, escoltant la ràdio. Concretament, el programa especial de la Cadena SER “Cap nena sense joguina”. La Laura treballa a l’emissora i coneix bé el programa, però no havia licitat mai per cap objecte. Aquest any, però, es van animar. “Quedava una hora per tancar els primers objectes i vam mirar els que quedaven i vam dir ‘per què no una barrera?’”, explica la periodista. No és una barrera qualsevol, sinó una del peatge de Vilassar de Dalt, el més antic de l’Estat, que va quedar obsoleta quan es van alliberar les autopistes el passat 1 de setembre.

La Generalitat de Catalunya va donar la barrera a la SER per tal que la inclogués en la subhasta. És un objecte original que té una història al darrere.

Van entrar al joc de la subhasta juntament amb un altre noi i ràpidament van arribar als 200 euros. Tot i que van decidir plantar-se, la Laura admet que “ens vam quedar amb l’espineta clavada i ens vam dir ‘va, ho tornem a intentar?’ I vam consensuar fins on estàvem disposats a arribar, fins a 300 euros”. Van arribar al seu preu màxim i es van emportar la barrera. Però es van endur una sorpresa: “a casa no pot entrar perquè no ens gira per l’ull de l’escala, la vam pujar directament al terrat i la tenim a la paret, està com exposada”.

Alguns amics els han proposat tallar-la i convertir-la en estanteries, però consideren que “perd la gràcia” i que és massa estreta per posar-hi altres objectes al damunt. Així que han decidit “muntar alguna estructura perquè estigui sempre a dalt al terrat”.

Ara, el seu objectiu és “fer una inauguració del terrat, quan la situació pandèmica ho permeti, i la idea era fer una festa en honor a la barrera. Una festa ambientada en un peatge i que la gent vingui disfressada de vehicles”, explica Estrada entre riures. La barrera servirà per ballar el “limbo”.

Tot i que tots dos viuen a Barcelona i no s’han hagut d’enfrontar de forma diària als peatges, sí que hi tenen una història. “Vam anar de vacances a Andalusia en cotxe i vam tornar el 31 d’agost, l’últim dia que hi havia peatges a Catalunya. Ens els vam menjar tots, ens va anar d’un dia. Sempre fem la broma de què tontos vam ser. Però havíem de tornar a treballar i no podíem tenir més dies”, comenta la Laura, que ara recordarà aquesta anècdota cada vegada que pugi al terrat i vegi la barrera.

Comparteix el contingut!

Go to Top