Els contagis de COVID-19 es desborden a Calella: 645 en una setmana

  • L’índex de risc de brot és de més de 7.700 punts

  • Les escoles de Calella registren gairebé 300 positius

Molta gent descobreix que és positiva en un test d'antígens fet a casa

2022-01-19T14:19:37+01:0019/01/2022|

L’òmicron està fent estralls a la nostra ciutat, batent rècords dia rere dia. Els casos positius actius ascendeixen fins als 645, tots ells detectats en l’última setmana. Són 947 les persones que han donat positiu en les últimes dues setmanes, un gener negre pel que fa als contagis.

L’índex de risc de brot és estratosfèric, superant els 7.700 punts -es considera molt a partir de 200-, i la incidència acumulada a 7 dies per cada 100.000 habitants és de més de 3.100. La taxa de reproducció es manté en 1,59, força inamovible durant els últims dies, el que implica que cada 100 persones en contagien 159 més.

Les escoles de Calella s’estan veient molt afectades pel coronavirus, amb 294 positius detectats en els últims dies, la immensa majoria alumnes. El Freta és el centre més afectat, amb 85 positius, seguit d’El Far (54), l’Escola Pia (46), el Bisbe Sivilla (43) i La Minerva (38). Tot i així, les dades recullen menys grups confinats dels que realment hi ha i la causa és, segons RAC1, que si el mestre no està confinat, no es compta que l’aula ho estigui. Com que la majoria de docents estan vacunats i no han de fer quarantena, Salut comptabilitza que la classe no està aïllada malgrat tots els alumnes estiguin a casa.

A l’Hospital també puja el nombre de llits ocupats per pacients amb COVID-19. Ara n’hi ha 36, registrant 22 nous ingressos en només 4 dies. Tot i que la majoria de casos positius actuals són força lleus, s’han registrat 4 morts per coronavirus a l’Hospital de Calella, demostrant que encara no es pot abaixar la guàrdia.

La quantitat de casos que es detecten a diari no para de créixer en un moment en el que el govern espanyol està treballant deixar de considerar la COVID-19 com una pandèmia i passar a l’endèmia, és a dir, una malaltia amb una prevalença molt elevada i constant en el temps, similar a la grip. Això implicaria deixar de comptabilitzar cada cas i deixar de fer proves; una xarxa de metges anomenats “sentinella” s’encarregarien d’analitzar com avança el virus. En aquest cas, s’establiria una falsa sensació de seguretat: les dades disminuirien dràsticament i semblaria que s’ha superat la malaltia, únicament es tindrien en compte els casos que arriben a l’hospital per tenir símptomes greus. De moment, però, encara no està decidit.

L’Organització Mundial de la Salut ja havia advertit que en les pròximes setmanes s’arribaria a contagiar la meitat de la població europea. Pel moment, més de 4 mil calellencs han patit coronavirus des de l’esclat de la pandèmia.

Comparteix el contingut!

Go to Top