La popularitat dels pagaments amb Bizum fa aflorar diverses estafes

La Policia Nacional ha detectat diverses estafes a través de Bizum

  • Alguns veïns del Maresme han estat víctimes d’una nova modalitat d’estafa a través de Bizum. Han estat enganyats amb quantitats que van dels 50 als 2.000 euros.

2022-01-19T12:19:35+01:0019/01/2022|

Els Mossos d’Esquadra alerten d’una nova estafa a través de Bizum, que consisteix en què les víctimes reben un missatge després d’haver fet alguna venda en línia i que, enlloc de portar-los a rebre el pagament, fan l’ingrés a l’altra persona. Al Maresme ja s’han detectat les primeres víctimes, concretament cinc veïns de Mataró. Les quantitats estafades van dels 50 al 2.000 euros.

L’exponencial creixement d’aquest servei de pagament a través del mòbil, que utilitzen actualment 17,8 milions d’usuaris, s’ha convertit en la nova eïna dels ciberdelinqüents per a fer les estafes. De fet, ja són diverses les estratègies que utilitzen per robar els diners dels usuaris.

Des dels Mossos d’Esquadra recorden que quan es rep un Bizum amb una transferència econòmica, no cal esperar a rebre cap missatge ni fer cap altra acció per ingressar els diners.

Aquesta no és l’única estafa en aquest tipus de pagament en línia. Una de les més utilitzades a través de Bizum té com a objectiu a beneficiaris de prestacions de la Seguretat Social o persones en ERTO, a qui enganyen fent veure que rebran l’ingrés d’aquesta forma. El Ministeri de Seguretat Social assegura que no utilitzen Bizum per abonar les prestacions i demana que no obrin els missatges que utilitzin aquest tipus de reclam.

Un altre frau del que ha alertat el Banc d’Espanya és el del fals venedor, que ofereix articles a un preu inferior al de mercat i demana al consumidor que li ingressi l’import per enviar el producte. Un cop efectuat el pagament per Bizum, el producte mai arriba.

La policia catalana afirma que s’han produït més estafes que les denunciades, però que les víctimes no denuncien per vergonya i al no tractar-se gaires diners. Des del cos de Mossos d’Esquadra s’anima a les víctimes a fer la denúncia, ja que els dona més eines per investigar els mètodes de l’estafa i així detenir-ne els autors.

Comparteix el contingut!

Go to Top