La calellenca Txell Lasheras enregistra al far el videoclip del seu single “Lluna plena”

  • El far, inspiració i escenari del videoclip

  • "Lluna plena" és el single del primer disc en solitari de Txell Lasheras

Txell Lasheras i Rubén Laden, protagonistes de "Lluna plena"

2022-01-21T20:57:01+01:0021/01/2022|

El far s’ha convertit en l’escenari del videoclip de “Lluna plena”, el single del primer disc en solitari de la cantant calellenca Txell Lasheras. Una cançó que combina la salsa, la cúmbia i la rumba catalana, un estil “rumba-rock de mestissatge”, apunta la seva autora, que canta en col·laboració amb Rubén Laden. Lasheras va compondre la lletra inspirada pel far de Calella en un dia de lluna plena.

Aquest single és el tema més ballable de l’àlbum que ha creat des del confinament. Txell Lasheras explica que “tenia cançons que anava deixant al calaix i durant la pandèmia hi vaig trobar el moment. Vaig començar a treballar amb en Toni Medialdea, el productor, de forma online. Així vam estar un any i va sortir el disc”. Una prova que demostra que la pandèmia també ha tingut la seva vessant positiva.

L’àlbum estarà disponible a les plataformes digitals, però també en farà la versió física. Caldrà esperar a la primavera perquè vegi la llum. El primer tast és “Lluna plena” i està a punt de llençar el segon single, inspirat en una història real: l’actuació de diversos agents dels Mossos d’Esquadra acusats de la mort d’un home, Juan Andrés Benítez, mentre el reduïen. Els fets van succeir l’any 2013 al barri del Raval i el cas es va tancar tres anys després amb un pacte entre l’acusació i la defensa pel qual els Mossos van admetre haver matat a l’home propinant-li cops de puny i puntades de peu per tal de no anar a la presó. “És una cançó de denúncia, va ser una acció brutal. Hi ha un espai que es diu l’Àgora de Juan Andrés, allà al Raval, que se li ha dedicat a aquest noi i que gestionen els veïns i és on hem fet el videoclip”, avança la cantant calellenca, molt arrelada també a Barcelona.

Tot i que aquest és el seu primer disc en solitari, Txell Lasheras té una dilatada carrera musical que l’ha portat a formar part de diversos grups: Catarsi, una banda de pop-rock de Barcelona; N’Acústic, un duo especialitzat en versions que encara està en actiu amb espectacles de música en directe; Non Stop Band, també de versions; i l’Orquestra Aquarium.

No només es dedica a la música com a cantant, també ho fa com a docent. Va obrir un estudi a Barcelona on impartia classes de cant, dicció i veu. Amb l’esclat de la pandèmia, però, l’ha tancat temporalment. Ara compagina la seva carrera en solitari amb la de professora de llengua i literatura catalana a Sant Pol, després de constatar que falten filòlegs als centres educatius.

Comparteix el contingut!

Go to Top