On s’ha de llençar el test d’antígens un cop fet?

El test d'antígens conté diferents parts que s'han de tractar diferent a l'hora de llençar-les

  • Amb l’alta transmissibilitat de l'òmicron, els test d’antígens van molt buscats a les farmàcies i s’esgoten de seguida. Però una vegada m’he fet la prova, on l’haig de llençar? S’ha de reciclar? S’ha de tractar diferent en funció de si el resultat és positiu o negatiu?

2022-01-22T11:05:38+01:0022/01/2022|

En el moment de més contagis de COVID-19 de tota la pandèmia, pràcticament tothom s’ha fet un test d’antígens. Qui més qui menys té un amic, un familiar o un company de feina que ha donat positiu. Aquestes proves, un cop fetes, són contagioses si el resultat és positiu. 

Tot i així, els experts recomanen que, una vegada feta la prova, es posi tot dins del mateix embolcall on venia i es llenci conjuntament al contenidor del rebuig, independentment del si resultat és positiu o negatiu. La majoria de tests ja inclouen una bossa de plàstic hermètica en la que hem de dipositar el test, l’hisop que hem utilitzat per extreure la mostra del nas i la proveta amb el líquid, que són el que realment formen part de la prova. 

Els únics elements que es poden reciclar són la capsa de cartró i les instruccions, que són de paper. També els envasos de plàstic que contenen les diferents parts de la prova.

És a dir, no s’ha de tractar com si fos un medicament caducat, el qual es llença a les farmàcies. El millor és posar tot el que hem utilitzat dins d’un mateix embolcall i llençar-lo al rebuig.

Comparteix el contingut!

Go to Top