PRESSUPOST 2022

ERC demana al govern afegir una partida per la valoració de llocs de treball als pressupostos 2022

  • La VLT dels treballadors de l'Ajuntament ha estat àmpliament debatuda
  • Esquerra ha enviat fins a 43 propostes perquè el govern les inclogui al pressupost d’aquest any. Aborden problemes endèmics de la ciutat com la neteja i reclamen l’execució de mocions ja aprovades, però també inclouen mesures controvertides com la instal·lació de càmeres als semàfors de la carretera.

2022-01-23T22:20:56+01:0023/01/2022|

Esquerra Republicana de Calella ha fet arribar al govern les seves propostes per incloure als pressupostos del 2022, que encara no s’han portat a debat al ple. Destaca la més esperada pels treballadors municipals: la valoració de llocs de treball. ERC demana afegir una partida “consensuada amb els treballadors i el conjunt del consistori per executar de forma progressiva i pactada”, sense donar una xifra o un percentatge.

També reclamen l’execució de les mocions aprovades fins ara i en les que no s’ha avançat, com la remodelació de la plaça de l’estació o les vies ciclables i les millores en el servei de bus públic. També recorden projectes ja pressupostats en anys anteriors i no executats, com una zona d’agility per gossos, la creació d’una anella verda o la millora dels accessos a les Torretes. Tot i que encara no s’ha convocat la consulta sobre la platja de gossos -el termini que marca la llei per convocar-la ha expirat-, ERC proposa reservar una partida per implementar el resultat, preveient que tirarà endavant.

Un dels problemes de la ciutat que també aborden és el de la neteja, suggerint fer un pla de xoc per detectar els punts negres i confeccionant un pla d’actuacions. Els republicans també plantegen una targeta per bonificar l’ús de la deixalleria, un programa de beques per a joves, crear consells veïnals i un nou centre cívic, ja que consideren que el projecte anunciat pel govern d’habilitar Can Saula no donarà resposta a tota la població.

A nivell de política social, ERC proposa obrir un espai d’acollida per persones vulnerables, obrir els patis escolars els caps de setmana o a l’estiu i un programa de voluntariat destinat al col·lectiu de gent gran i a les persones nouvingudes.

Entre el seu llistat de propostes també hi ha mesures controvertides, com la instal·lació de càmeres als semàfors de la carretera perquè captin els vehicles que se saltin els semàfors en vermell. També plantegen fer un inventari de les façanes en mal estat per exigir als propietaris dels edificis que les rehabilitin.

El partit republicà torna al seu programa electoral per demanar un estudi de viabilitat econòmica pel projecte de demolir l’Hotel Corona i fer una gran rampa d’accés al passeig.

Comparteix el contingut!

Go to Top