El Cementiri Vell acull un espai de dol perinatal

L'espai té un tòtem en record als nadons morts prematurament

2022-01-27T16:26:09+01:0027/01/2022|

Les famílies que han perdut un nadó acabat de néixer o quan encara era al ventre de la mare tenen ara un espai a Calella perquè puguin recordar-lo i encendre una espelma en la seva memòria. S’ha instal·lat un tòtem simbòlic al Cementiri Vell amb una obertura en la que s’hi pot col·locar la flama i una inscripció que resa: “Espai dedicat a tots els infants i nonats que ens han deixat abans d’hora i s’han convertit en nadons estel”.

Cada 15 d’octubre, en el marc del Dia Mundial de la mort gestacional i neonatal, se celebrarà una cerimònia en record d’aquests infants morts prematurament.

El ple de l’Ajuntament va aprovar crear aquest espai al mes de juny, però fins ara no s’ha dut a terme. Cada vegada més municipis estan habilitant memorials per les famílies que han patit un avortament, les quals han de passar un dol gairebé invisible per la societat. També dedicat als nadons que han nascut sense vida o que han mort just després de néixer, una realitat que afecta a moltes parelles, però en la que sovint es troben soles.

Comparteix el contingut!

Go to Top