El judici per l’expulsió de policies d’hotels de Pineda l’1-O es trasllada a l’Audiència de Barcelona

  • El jutjat d’Arenys de Mar ha suspès el judici aquest matí tot just després d’iniciar-lo

  • La Fiscalia demana tres anys de presó i inhabilitació per dos regidors i el cap de la policia de Pineda

Els tres acusats en l'inici del judici a Arenys de Mar

2022-03-07T14:16:05+01:0007/03/2022|

Aquest matí s’havia de celebrar a Arenys el judici contra dos regidors del PSC de Pineda de Mar i el cap de la Policia Local del municipi, acusats de coaccionar a un hoteler perquè expulsés els policies que allotjava durant l’1-O. Però tot just a l’inici, el fiscal de Delictes d’Odi, Miguel Ángel Aguilar, ha demanat suspendre’l per una qüestió legal que preveu la llei, però que no s’havia plantejat fins ara: els policies que són acusats en exercici del seu càrrec han de ser jutjats a les audiències provincials i no als jutjats.

La magistrada del Jutjat Penal 2 d’Arenys de Mar, Alicia Alcaráz, ha admès que no tenia competències per aquest cas i ha elevat la causa a l’Audiència de Barcelona, allargant el procés. Tot i que aquesta circumstància és dona només pel cap de la Policia Local de Pineda, el judici per tots tres es trasllada a l’Audiència.

La Fiscalia demana tres anys de presó i d’inhabilitació a càrrec públic a l’exregidora Carme Aragonès -que va renunciar a l’acta abans de les eleccions del 2019-, el regidor d’Empresa Jordi Masnou i el responsable policial, Carles Santacreu. El motiu que esgrimeix el fiscal és que els tres acusats haurien comès un delicte de coaccions cap a la direcció dels hotels Chekin Pineda i Chekin Montpalau perquè expulsés a mig miler d’agents de la Policia Nacional l’endemà del referèndum d’autodeterminació de Catalunya. Degut a les càrregues policials, força ciutadans es van concentrar davant dels hotels per escridassar als agents, com també va passar a les portes de l’Hotel Vila de Calella.

La Fiscalia està intentant arribar a un acord amb els tres acusats, segons informa la premsa nacional, i amb els regidors estarien arriben a bon port, però no amb el cap policial, que sosté que només va acompanyar als dos càrrecs públics però no va dir res. L’advocat del responsable de la policia és Andreu van den Eynde, qui també va defensar a Oriol Junqueras i Raül Romeva durant el judici del procés.

Comparteix el contingut!

Go to Top