Aprovat el bo cultural de 400 euros pels joves de 18 anys

Els concerts són una de les activitats subvencionables

  • Els joves que fan 18 anys durant el 2022 poden beneficiar-se d'una ajuda de 400 euros per gastar en cultura. A Calella també hi ha una mesura per fomentar la cultura local.

2022-03-22T21:21:40+01:0022/03/2022|

Els nois i noies que arriben a la majoria d’edat durant aquest any podran beneficiar-se d’un bo cultural de 400 euros. El Consell de Ministres l’ha aprovat avui per donar suport a la cultura i fomentar-ne l’accés per part dels joves, tot i que fins el mes de juny no es podrà adquirir.

Dels 400 euros, 200 s’han de destinar a l’art en directe, com entrades a concerts, cinema, espectacles i museus; 100 euros es reserven per la compra de continguts digitals, que inclou també les subscripcions a plataformes digitals; i els altres 100 per béns en suport físic, com els llibres, discos o videojocs. Tot plegat als establiments o institucions adherides al programa. Els llibres de text escolars, els programes d’informàtica i els espectacles esportius i taurins no seran subvencionables.

El govern espanyol estima que el bo beneficiarà unes 500 mil persones que compleixen 18 anys al llarg del 2022. Serà vàlid durant els dotze mesos següents a la concessió i serà en forma de targeta de prepagament virtual, física si l’usuari no disposa de telèfon mòbil.

Aquesta ajuda serà compatible amb qualsevol altre ingrés procedent de l’administració pública.

Passaport cultural a Calella

A Calella també es va impulsar una mesura per fomentar la cultura entre els joves, en aquest cas a nivell local, en forma de “passaport cultural”. Una targeta amb 10 caselles que es van segellant quan el propietari assisteix a les activitats distingides amb aquesta etiqueta i que, quan es completa, es pot canviar per vals de descompte i regals dels comerços que hi col·laboren.

L’Ajuntament va engegar el passaport cultural després de l’estiu, limitat als joves de 12 a 20 anys escolaritzats o empadronats a Calella.

Comparteix el contingut!

Go to Top