La companyia calellenca Teatre al detall guanya el premi de la crítica al millor espectacle familiar

"La motxilla de l'Ada", millor espectacle infantil als Premis de la Crítica (Foto: Teatre al detall)

  • L’espectacle “La motxilla de l’Ada" ha estat premiat pel jurat familiar durant la gala dels XXIV Premis de la Crítica d’Arts Escèniques, corresponents als espectacles estrenats durant l’any 2021.

2022-03-22T12:37:32+01:0022/03/2022|

La companyia calellenca Teatre al detall, de Txell Botey i Xavi Idàñez, es van fer amb el premi del jurat familiar com a millor espectacle familiar dels Premis de la Crítica d’Arts Escèniques per “La motxilla de l’Ada”, una obra que parla sobre la identitat de gènere. Els calellencs estaven nominats al premi juntament amb dues importants companyies com son Dagoll Dagom, amb “Bye, bye Monster” i Les Bianchis, amb “Les croquetes oblidades”.

El Teatre Romea de Barcelona va acollir ahir a la nit la gala dels Premis de la Crítica d’Arts Escèniques, que van premiar espectacles estrenats durant l’any 2021. En total, es van entregar més de 35 premis en diferents disciplines de les arts escèniques.

“La motxilla de l’Ada” és l’últim espectacle d’una sèrie de tres obres musicals dedicades a les “nenes valentes”, que es va iniciar amb l’”Endrapasomnis” i que va continuar amb “La nena dels pardals”, també nominats i premiats en diferents certàmens.

El darrer espectacle és una història que parla sobre la identitat de gènere: la transició de gènere que viu l’Adam per convertir-se en l’Ada. Després de fer el trànsit, ja no porta la motxilla feixuga, que tant li pesava, que no la deixava ser qui és. Amb aquella motxilla, l’Ada sentia que no encaixava amb el que suposem que ha ser un nen o nena. Però ara ja ha trobat el seu lloc. Perquè allò que de “nen-nena, home-dona, blau-rosa, fort-feble,…” potser ha de canviar definitivament.

“La motxilla de l’Ada” compta amb la música en directe de La Tresca i la Verdesca, igual que “La nena dels pardals”.

Comparteix el contingut!

Go to Top