COVID-19

S’acaben les quarantenes per als positius de COVID-19 lleus i asimptomàtics

  • A partir del proper dilluns, aquelles persones que donin positiu per coronavirus però no tinguin símptomes o siguin lleus, no caldrà que s’aïllin a casa.

2022-03-23T10:28:54+01:0023/03/2022|

La Comissió de Salut Pública, de la qual formen part el Govern espanyol i les comunitats autònomes, ha decidit que a partir del proper dilluns, 28 de març, les persones que hagin donat positiu per coronavirus però no tinguin símptomes o bé siguin lleus, no caldrà que s’aïllin. Si que hauran de fer quarantena les persones amb casos de COVID-19 greus i les persones vulnerables. Serà el personal sanitari qui decidirà què ha de fer el pacient en funció de les seves característiques.

El que si hauran de fer, però, és seguir una sèrie de mesures preventives, com utilitzar la mascareta i no estar en contacte amb persones vulnerables.

D’aquesta manera, s’acosta una mica més en l’estratègia de gestionar la COVID-19 d’una manera similar a la grip, anunciada al mes de gener, però que ja es va decidir que no s’aplicaria fins que passés la sisena onada. Implica, per tant, l’assumpció que el coronavirus es mantindrà entre la població com una infecció respiratòria més.

Una altra mesura que té els dies comptats és la fi de la mascareta, tot i que encara no hi ha una data concreta. És competència estatal, però el govern central vol consensuar-ho amb totes les comunitats autònomes i, pel moment, no hi ha consens. Catalunya demana començar a retirar-les de les escoles i, poc a poc, eliminar-les de la resta d’àmbits.

Comparteix el contingut!

Go to Top