El Maresme vol reduir els seus residus un 26% d’aquí a 5 anys

Una de les plantes del Consorci de Residus del Maresme

2022-03-24T16:07:16+01:0024/03/2022|

El Maresme vol reduir un 26,4% els seus residus de cara al 2027 respecte l’any 2010. És a dir, passar d’1,72 kg per habitant i dia de l’any 2010 de mitjana a 1,26 kg el 2027. Aquest és l’objectiu principal del Pla de Prevenció de Residus Municipals que ha elaborat el Consorci de Residus del Maresme.

Si la implementació del Pla té èxit, l’any 2027 s’aconseguiria reduir fins a 5.216,74 tones d’emissions de CO2 emeses a l’atmosfera.

Segons el Consorci de Residus del Maresme, aquest Pla ha de ser l’eina que permetrà establir unes línies estratègiques i accions tipus que facilitin als municipis del Consorci la prevenció i reutilització de residus municipals. Es desenvoluparà en un termini de 5 anys i involucrarà tant Ajuntaments com el propi Consorci i aniran destinades a reduir diferents residus (paper i cartró, orgànica, plàstics, voluminosos, etc.).

Accions que es proposen

Algunes de les accions que es proposen en aquest pla són, entre d’altres, crear un circuit d’aprofitament d’excedents alimentaris, reduir el malbaratament al sector de la restauració, la promoció de la substitució de bosses de plàstic i embolcalls d’un sol ús o la implementació d’un servei de lloguer de vaixelles i gots reutilitzables per entitats. També la socialització de llibres de text als centres educatius o el foment d’espais d’intercanvi de llibres als espais públics.

Moltes de les accions plantejades s’engloben en el marc del futur Parc Circular Mataró-Maresme i el seu Espai Refer, un lloc de promoció, visibilització i sensibilització de la prevenció de residus.

Aquest pla inclou els 28 municipis consorciats als quals el Consorci dona servei de gestió de residus, entre els quals s’hi compta Calella. De tots els municipis, només Palafolls té un Pla local de prevenció de Residus i Mataró i El Masnou n’estan elaborant un.

Comparteix el contingut!

Go to Top