TEATRE

El Teatre Orfeó acull “Benedicta Televisió”, una comèdia sobre els estereotips televisius

L'obra "Benedicta Televisió" s'ha representat una trentena de vegades arreu de l'Estat

  • "Benedicta Televisió, de la Companyia Toma Pa' Ti, es representa aquest dissabte a les 21.30h al Teatre Orfeó Calellenc.

2022-03-25T12:20:02+01:0025/03/2022|

Pot un home presentar-se a un càsting per ser presentadora de televisió? En Hakim creu que si i hi posa fil a l’agulla. Però al davant hi té a la temuda Cris, directora de Telèflix, que busca nova presentadora després de la mort inesperada de la seva estrella. Amb aquest argument, l’espectacle “Benedicta Televisió”, de la Companyia Toma Pa’ Ti, aterra al Teatre Orfeó de Calella després de passar per Barcelona, Madrid i Andalusia.

El que es pretén és criticar el món de l’espectacle, dels càstings especialment, i per tot el que ha de passar algú quan es vol dedicar a això. És aquest jutge constant, aquesta lluita amb tu i amb els altres. I ho fa a tall de conya, posant en evidència grans situacions que han passat al món de la televisió”, explica l’actriu Blanca Guerrero, que dona vida a la Gus, una altra candidata a presentadora però amb un caràcter molt excèntric.

L’obra de teatre pretén deconstruir els estereotips de gènere en la televisió. “El món de la comèdia és molt d’homes. Ells poden cagar-la i tornar a tenir una carrera intacta, les dones estan més estigmatitzades, hi ha molts prototips de com ha de ser una dona presentadora”, afirma l’actriu Lucía Martínez, qui interpreta a la Cris, pel que “vam fer una comèdia sobre una noia molt excèntrica i un noi que no vol ser presentador, sinó presentadora. Volíem mostrar com han de patir per aconseguir un lloc”. Tot i així, Guerrero detalla que “no s’ha anat a buscar una figura trans, simplement és un noi que vol ser presentadora. És naturalitzar-ho”.

Les dues actrius i Raúl Heredia, intèrpret del Hakim, també es passegen pel pati de butaques durant el transcurs de l’espectacle, trencant la quarta paret. “És una obra molt participativa amb el públic. Que estiguin a prop i que es creï un vincle entre el públic i nosaltres crec que és el millor públic i el millor escenari”, assegura Martínez.

La Companyia Toma Pa’ Ti, nascuda a final del 2018 a Barcelona, ha ideat aquesta obra, que ja porta una trentena de funcions per la geografia espanyola. Les actrius consideren que tant el públic jove com el més adult podran gaudir de l’espectacle, ja que barreja un llenguatge molt actual amb escenes i personatges de tots els temps.

L’obra es representa aquest dissabte a les 21:30h, amb entrades al preu de 10 euros al portal entrápolis.

Comparteix el contingut!

Go to Top