L’onatge s’endú part de la via del Maresme entre Pineda i Santa Susanna

  • La R1 ha quedat interrompuda entre Pienda i Blanes des d'aquest matí de diumenge

  • El temporal de llevant ha erosionat de nou el litoral de l'Alt Maresme

L'Alt Maresme demana que es construeixi una escullera davant del litoral per limitar l'efecte dels temporals

FOTO: @Adif

2022-03-27T12:19:53+01:0027/03/2022|

L’onatge s’ha menjat part de la via entre Pineda de Mar i Santa Susanna, pel que la circulació de trens ha quedat interrompuda fins a Blanes. Anar de Calella en direcció Girona per tren avui és complicat, ja que cal agafar servei alternatiu d’autobusos per carretera. El servei d’autobús no para ni a l’estació de Santa Susanna ni a la de Malgrat de Mar per la dificultat d’accés, va directe de Pineda a Blanes.

El gestor d’infraestructures ferroviàries Adif ha decidit suspendre la circulació de trens avui al matí, a dos quarts de vuit, entre Pineda i Blanes degut al fort onatge que ha descalçat part de la plataforma de la via del tren i el cablejat. L’impacte de les onades no ha arribat a descalçar la via, però si que hi ha risc que acabi cedint pel pes. Segons Adif, les instal·lacions estaven en perfecte estat.

Hores d’ara es deconeix quan podran tornar a circular els trens de la R1 per aquest tram. Operaris d’Adif s’han desplaçat fins a la zona afectada però les feines per solucionar aquest tram són complicades, pel que les tasques es podrien allargar uns dies. També ha afectat cablejat de telecomunicacions, elèctric i una canonada d’aigues residuals.

Els alcaldes de l’Alt Maresme ja fa temps que van denunciant l’erosió d’aquest tram del litoral i pressionen a les administracions supramunicipals per destinar recursos en aquesta zona per crear una escullera que minimitzi l’efecte dels temporals de llevant des de la desembocadura del riu Tordera. En aquesta ocasió, el temporal de llevant ha afectat més intensament la costa del municipi de Santa Susanna.

Comparteix el contingut!

Go to Top