Incidents a la xarxa d’aigua de Calella: quatre canonades petades en 12 hores

  • Una canonada ha explotat al carrer Ànimes, aixecant la vorera

  • Es preveu que se solucionin les avaries al llarg del dia d'avui

L'avaria del carrer Ànimes ha deixat la zona empantanada

2022-04-06T13:18:02+01:0006/04/2022|

Les últimes hores estan sent caòtiques a la xarxa d’aigua de Calella: quatre canonades han petat des d’ahir a la nit a diferents punts de la ciutat, molt allunyats entre ells. El motiu ha estat el canvi de temperatura dels últims dies, que ha fet augmentar la pressió de l’aigua i les canonades no ho han suportat. Hi ha un centenar d’abonats sense aigua actualment, tot i que han estat més els afectats.

A la sortida de l’aparcament del carrer Ànimes ha explotat la canonada aixecant la vorera, deixant una cascada d’aigua que es colava rampa avall cap als aparcaments i també pel carrer. Des de fa unes setmanes que hi dorm una persona sense llar, al qual també se li han mullat tots els seus objectes personals, sobretot els matalassos en els que descansa. No parla bé l’idioma, però amb senyals explica que ha vist com s’aixecava la vorera i començava a rajar l’aigua. “Spa”, diu fent broma, com si es tractés d’una atracció turística d’un balneari, malgrat mirar-se resignat les seves pertinences xopes.

El punt que s’ha trencat suporta a diari molt de pes: el dels vehicles que surten del pàrquing i el dels camions i furgonetes que estacionen a la zona de càrrega i descàrrega, passant per sobre de la vorera en moltes ocasions. Els cotxes ho tenen difícil per poder sortir de l’aparcament sense fer malbé els baixos, una reparació que es pot allargar.

Al carrer Romaní hi ha una segona avaria que s’ha produït a mig matí i que els operaris calculen que estarà resolta en unes tres hores, sobre la tarda, després d’haver localitzar el punt de l’avaria. També al carrer Àngel Guimerà amb Jovara estan intentant solucionar un escapament.

Al carrer Romaní estan treballant per solucionar l’avaria

Ahir a la nit, als volts de les 23h, també es va produir una avaria a la carretera N-II, a l’alçada de l’entrada a la plaça Bartomeu Barceló, que no va afectar a cap abonat però si que els vehicles que circulaven es trobaven amb un gran bassal. Aquesta ja ha estat solucionada.

Com que la xarxa d’aigua està sectoritzada, no cal tallar l’aigua de grans zones, sinó que es pot focalitzar en trams concrets. Això ha evitat que més gent es quedi sense subministrament.

Comparteix el contingut!

Go to Top