FESTIMATGE

El Festimatge mostra la primera exposició eròtica a Calella

Jesús Coll va inaugurar l'exposició destacant la dificultat dels fotògrafs de guanyar-se la vida

  • El Festival de la Imatge de Calella arrisca i exposa la primera mostra de fotografies eròtiques que es pot veure a la ciutat, unes imatges inèdites del fotògraf Jesús Coll que cap expositor s’havia atrevit a penjar.

2022-04-09T11:24:02+01:0009/04/2022|

Per primera vegada, Calella acull una exposició de fotografia eròtica. La mostra s’anomena “Xpressions” i la signa el fotògraf mataroní Jesús Coll, qui revela que “és la primera vegada que s’exposa. Es van mostrar quatre fotos en un festival eròtic, però no ho considero una exposició”. El motiu no és que siguin imatges noves, de fet les va immortalitzar fa 20 anys. Sinó que, pel seu contingut, no tenen cabuda a la immensa majoria d’exposicions. “Jo l’he ofertat i m’han dit que té una qualitat extraordinària, però que no hi té cabuda”, explica el fotògraf, que no considera que la societat sigui massa conservadora sinó que ho atribueix als que estan “en representació” de la societat. El Festimatge, en canvi, ha apostat per ensenyar-la al món.

Crida l’atenció només entrar a la sala de columnes de la Fàbrica Llobet, ja que no està exposada de forma diàfana com les altres, sinó que s’ha tancat creant un circuit i separant-la de les altres amb l’objectiu que no hi entrin els menors d’edat. Una cortina amb llums roses dona pas a una experiència immersiva. Les fotografies mostren escenes de sexe explícit tant heterosexual com homosexual i transsexual, sense censura. Imatges rabiosament enfocades, en blanc i negre, amb una gran preparació tot i que puguin semblar espontànies. “M’agrada la fotografia directa, realista, que faci pensar a l’espectador si és una foto o no”, especifica Coll.

L’ambient fosc de l’habitacle creat per l’exposició fa submergir-se en les fotografies

L’especialitat del fotògraf no és la imatge eròtica, sinó la paisatgística i de natura. De fet, confessa que “no m’agrada gaire treballar amb persones, em poso molt nerviós”, però 20 anys enrere es va animar a anar fins a Alemanya a fer una sessió fotogràfica eròtica que va plasmar en un llibre en el que exposa que “tothom és un hipòcrita. Senyors de 50 i 60 anys mirant porno per cable a la tele i, en canvi, a les seves filles o als seus fills els hi dirien el nom del porc si es dediquessin a això. En què quedem? Està bé o no està bé?”. El llibre, com l’exposició, no deixarà indiferent.

Jesús Coll convida a reflexionar sobre el sexe més enllà de l’explicitat de les escenes fotografiades, en una mostra en la que el Festimatge ha arriscat, exposant-se a les crítiques dels més conservadors, i posant la primera pedra perquè un acte natural però, alhora, censurat, tingui cabuda en les exposicions convencionals.

Comparteix el contingut!

Go to Top