Tornen els turistes

Dues turistes a Calella a l'inici d'aquesta Setmana Santa

  • Setmana Santa a mig gas pel turisme amb part de la planta hotelera de Calella tancada, però amb esperances d'una remuntada de reserves d'última hora.

2022-04-12T09:10:18+01:0012/04/2022|

La Setmana Santa no es preveu com una injecció econòmica important a Calella, tampoc a l’Alt Maresme. Part de la planta hotelera continua tancada. Quan semblava que el turisme podia començar a remuntar, el conflicte bèl·lic entre Rússia i Ucraïna ha enfonsat les expectatives. Tot i així, tenen l’esperança d’una remuntada d’última hora, per lleugera que sigui, seguint la tònica d’aquest cap de setmana, en el que s’ha registrat un augment de les reserves. El sector preveu arribar al 60% d’ocupació.

Els hotelers afirmen que “el ritme de reserves que estaven arribant era molt baix” degut a la guerra, que ha tingut repercussions econòmiques molt negatives, especialment sobre l’augment generalitzat de preus. Aquest encariment ha ressentit les economies familiars en no venir acompanyat d’una pujada de sous, pel que moltes famílies s’estalviaran les vacances de Setmana Santa per poder fer calaix.

El conflicte bèl·lic també comporta la pèrdua, un any més, del turista rus, que ja havia deixat de venir a causa de la pandèmia. En canvi, si preveuen una certa “reactivació del turisme centreeuropeu”, com l’alemany o l’holandès, que també havia quedat aturat per la crisi de la COVID-19. El turisme francès i el de proximitat continuaran sent majoritaris, seguint la tendència dels dos últims anys.

Alguns hotels de Calella porten ja uns mesos oberts, d’altres acaben de posar-se a punt. Però també n’hi ha que prefereixen veure com evoluciona el mercat i les reserves per decidir-se a aixecar la persiana. La incertesa del moment no convida a molts empresaris a fer la inversió que suposa posar en marxa tot l’engranatge, amb la contractació de tot el personal. Molts dels allotjaments oberts han hagut de baixar preus per fer-se un espai dins de l’enorme llistat d’opcions que proposen els portals turístics. A principis de maig, però, la majoria d’establiments estaran en funcionament.

També hi ha un altre factor que pot fer la guitza al turisme: el temps. Dimecres s’esperen pluges i un descens de la temperatura, tot i que es preveu que els dies festius tinguin un ambient molt càlid i més assolellat.

Segons l’estudi Perspectives d’activitat turística a la Destinació Barcelona, elaborat per l’Observatori de Turisme a Barcelona, la reserva d’hotels se situa al 80,4% al conjunt de la província, amb un increment de les reserves internacionals.

Comparteix el contingut!

Go to Top