Centenari Cinema 9,5 – “Pathé-Baby” (1922-2022)

2022-04-15T14:39:35+01:0015/04/2022|

Per les Trobades Internacionals de Cinema 9,5, hi han desfilat moltes personalitats vinculades al cinema professional i amateur en general i també al món del col•leccionisme, com ara Tomàs Mallol (Museu del Cinema de Girona), Salvador Baldé, Miquel Porter i Moix, Bernard Trembloy (Ciné Club 9,5 de França), Roger Spencer (cineasta anglès), Josep Maria Forn (director i productor de cinema), Antoni Kirshner, Antoni Giménez, Pere Català i Roca, Josep Maria Queraltó, la família Argelich (que té cura de les projeccions amb els aparells més actualitzats d’aquest format) i Encarnació Soler, darrerament coordinadora del certamen (que malauradament ens ha deixat recentment), entre altres col•laboradors.

La Trobada Internacional del Cinema 9,5 de Calella, que l’any 2013 va celebrar el 40è Aniversari, i que després de la “NO CELEBRACIÓ” l’any 2020 pels confinaments, l’any 2021 va organitzar la Primera Trobada Internacional de Cinema 9,5 “ON LINE”, ha assolit el repte d’arribar en aquest 2022, any del Centenari del format 9,5 (Pathé-Baby), a la programació de la 49ena edició dins els actes del Festimatge.

És evident que tornem a la inquietud pel cinema que es va iniciar a la nostra ciutat a la segona meitat dels anys 60… Calella torna a ser un referent, un punt de trobada pels aficionats al món de la fotografia i el cinema, i es converteix, novament en la ciutat de la imatge.

Colo, dijous 17-març-2022

Comparteix el contingut!

Go to Top