Hilario Marín i el llibre en homenatge a Jaume Pruna, els preferits per Sant Jordi
Autors locals, comarcals i nacionals entre les recomanacions per Sant Jordi
Hilario Marín es postula per ser un dels autors locals més venuts a la ciutat per Sant Jordi. Les llibreries calellenques també recomanen el llibre en homenatge a Jaume Pruna, qui fou president del desaparegut Grup Pa, Vi i Moltó. Si encara no has triat llibre, aquí tens una sèrie de recomanacions.
S’acosta la diada de Sant Jordi i això vol dir que el volum de venda de llibres es dispara. Els autors calellencs i maresmencs es postulen per estar entre els més venuts a la nostra ciutat. Per exemple, un dels que de ben segur triomfarà (de fet, ha estat best seller a Calella des de la seva publicació) és el llibre “Cartas desde la oscuridad del armario”, del columnista de CALELLA COMUNICACIÓ, Hilario Marín. El llibre parla de la por de “sortir de l’armari”, l’expressió popular que significa anunciar l’homosexualitat, que fa que un jove acabi al món de les drogues i marxant de casa seva deixant a tota la seva família. Durant aquest petit viatge, passen moltes coses que faran que accepti la seva sexualitat, tot i que no tothom ho comprengui.
Un altre dels llibres que s’està venent ja aquests dies és el llibre homenatge al president de la desapareguda entitat cultural calellenca Grup Pa i Vi i Moltó, Jaume Pruna, “Un home d’acció”. Pruna va ser un home molt actiu a la nostra ciutat i sempre al capdavant d’activitats populars. Sens dubte, un gran homenatge per recordar la figura de “l’Avi Pruna”.
El periodista de Canet de Mar, Toni Cruanyes, conegut per conduir l’edició nocturna del Telenotícies, és un altre dels autors maresmencs que molt probablement encapçalarà les llistes dels més venuts aquest proper Sant Jordi. “La Vall de la Llum”, premi Josep Pla, és la biografia del seu avi ,però alhora és un homenatge a una generació sencera d’homes i dones que van sobreviure a una guerra quan eren nens i que ara han hagut de fer front a una pandèmia des de la residència geriàtrica. Una opció magnífica si t’agraden les biografies.
Una altra proposta comarcal, sobretot per aquells nascuts entre els anys 60 i 80, és “Maresme yeyé”, un recorregut fotogràfic per la comarca de l’època, un regal ideal pels nostàlgics per aquest Sant Jordi!
La llibreria La Llopa recomana llibres com “Roma soy yo”, de Santiago Posteguillo, que explica la veritable història de l’emperador romà Juli Cèsar. És la primera novel·la d’una possible saga de fins a 5 o 6 llibres. Si t’agrada la història, aquest és el teu llibre. Però si t’agrada més riure, pots optar per “Divorci i aventura”, de Leticia Asenjo. Una novel·la còmica i sàvia que és la prova que la vida no s’acaba als 40 malgrat la quantitat de desolació afectiva que poden presenciar els ulls d’una dona.
En canvi, si el que t’apassiona són els thrillers, El Faristol aposta per “Quan la neu es fon”, de Laia Vilaseca. És un thriller addictiu, ple de misteri i de contrastos, que transcorre en un entorn rural que no és tan idíl·lic com podria semblar i en què les absències es converteixen en obsessions, no només per als personatges que l’habiten, sinó també pels lectors que hi queden atrapats.

Alguns dels títols que recomanen les llibreries calellenques
Altres recomanacions que ens fan des de les llibreries calellenques són la nova edició de “Crims: Tot el que llegireu és real”, que inclou el crim de la Guàrdia Urbana, i la darrera edició, “Crims: Llum a la foscor”, de Carles Porta, basat en crims reals i en el programa homònim de ràdio i TV. Més propostes són “Benvolguda”, d’Empar Moliner, que ha rebut el premi Ramon Llull, “Constel·lacions”, de Blanca Busquets, o “Mamut”, d’Eva Baltasar, la novel·la que tanca el tríptic completat per “Permagel” i “Boulder”.