El nombre d’aturats a Calella torna al nivell prepandèmia

  • 1.123 calellencs i calellenques busquen feina

  • La recuperació del turisme propicia la creació d'ocupació

2022-05-06T10:19:44+01:0006/05/2022|

El mes d’abril deixa una dada esperançadora pel que fa a l’atur: Calella torna a situar-se en les mateixes xifres que abans de la pandèmia. El mes ha tancat amb 1.123 calellencs i calellenques inscrits com a demandants d’ocupació, mentre que a l’abril del 2019, la xifra era de 1.117 persones, molt similar. Respecte el mes de març, 40 calellencs han trobat feina.

Es deixen enrere les dades dels dos anys de crisi sanitària: el mateix mes, l’abril, del 2020 va acabar amb 1.470 aturats, mentre que al 2021 la xifra era encara més alta, 1.511 persones buscant feina.

La taxa d’atur a Calella és del 13,75%. Una part important d’aquest atur és estructural, amb persones que porten molts anys sense trobar feina i sense possibilitats de fer-ho en un futur pròxim. De fet, l’atur de molt llarga durada és un problema endèmic a la zona.

Al gràfic es pot veure l’evolució de l’atur dels últims cinc anys, on la pandèmia ha tingut una gran afectació. Tot i que habitualment a Calella és cíclic degut a l’elevada estacionalitat provocada per la dependència del turisme, la crisi sanitària va trastocar les xifres fent augmentar el nombre de persones que buscaven feina, fins i tot a l’estiu. Una de les causes d’aquest fet és que molts hotels no van obrir durant el 2020 i van retardar fins pràcticament ple estiu l’inici de la temporada del 2021. El punt d’inflexió és justament el març de 2020, quan es va decretar l’Estat d’Alarma i el confinament.

En canvi, l’eliminació de les restriccions sanitàries i la tornada a la vida normal ha contagiat també el nombre d’ocupats, que està a hores d’ara al mateix nivell que abans de la pandèmia.

L’atur també baixa al Maresme

La comarca ha registrat el descens de l’atur més intens de l’últim any, també propiciat pel turisme però que s’ha notat a tots els sectors econòmics. Al conjunt de la comarca hi ha 22.651 persones sense feina, però el més problemàtic és que una gran part, pràcticament el 40%, fa més de dos anys que no aconsegueixen tenir un lloc de treball.

Les dones són les més afectades, hi ha gairebé tres mil dones més que homes sense ocupació, i per edat són els joves els que tenen més dificultat per aconseguir un contracte de feina.

El sector serveis concentra la immensa majoria de l’atur, amb més d’un 70%, mentre que a la resta de sectors econòmics no hi ha tanta incidència.

Comparteix el contingut!

Go to Top