Onze allotjaments i serveis de Calella reben el segell Biosphere
Responsables de les empreses i serveis de Calella distingits amb el Biosphere. (Foto: @CostaBcnMaresme)
Les 3 platges de Calella, l’Oficina de turisme i la Policia Local han obtingut el distintiu que acredita que segueixen pràctiques sostenibles, a més de diversos allotjaments turístics.
Diversos serveis de Calella i establiments turístics han estat distingits amb el segell Biosphere, un distintiu que acredita el seu compromís amb la sostenibilitat. Es tracta dels Apartaments Atzavara; l’Aparthotel Miami Park; el Càmpig El Far; els hotels Balmes, Espanya i Neptuno; l’Oficina de Turisme; la Policia Local i les 3 platges: Garbí, Gran i de les Roques. El segell reconeix mesures que poden ser molt diverses, com una correcta gestió dels residus, l’aprofitament de recursos o les bones pràctiques amb el personal i amb els clients.
El Compromís Biosphere està reconegut per l’Instituto de Turismo Responsable (ITR) i permet a les empreses desenvolupar un pla de sostenibilitat personalitzat, aplicant activitats i accions sostenibles vinculades a l’Agenda 2030 -un full de ruta amb 17 objectius a complir per l’any 2030-.
El Consorci de Promoció Turística Costa del Maresme és l’organisme que gestiona les adhesions de les empreses i entitats de la comarca, juntament amb la Diputació de Barcelona. La diputada de Turisme de la Diputació, Abigail Garrido, detalla que “aquesta certificació el que fa és posar tota una sèrie de criteris, ítems i accions, que vagin encaminades a aconseguir una baixa petjada de carboni i a implementar una sèrie de mesures que facin que les nostres destinacions, que ja són destinacions segures i intel·ligents, ara puguem també ser una destinació sostenible”. Al conjunt del Maresme han estat distingides 95 empreses.
Els distintius es van entregar durant la Jornada de Sostenibilitat, un esdeveniment on el sector turístic del Maresme va posar el focus en la importància d’aplicar pràctiques sostenibles amb el medi ambient. Tant el sector públic com el privat van coincidir en la necessitat d’instaurar mesures per reduir la petjada ecològica.
Un exemple de com fer el viratge el va donar la directora de la Càtedra d’Economia Circular i Sostenibilitat, Sònia Llorens, que va encoratjar a les empreses a fer una diagnosi pròpia per, a partir d’aquí, començar a plantejar solucions per seguir una economia circular, la qual defineix com “aquest model econòmic en el que intentem que, alhora que produïm béns i serveis, estiguem minimitzant els consums de tots els recursos energètics, d’aigua i d’altres matèries primes”.
Santa Susanna va ser el municipi amfitrió de la Jornada de Sostenibilitat, una localitat eminentment turística igual que Calella. El seu alcalde, Joan Campolier, va afirmar que “el nostre objectiu és viure i conviure amb el turisme, amb la millor qualitat”, un repte també per Calella.