Calella té un dels millors gelats de maduixa d’Espanya

  • La gelateria Kapote va quedar tercera al Gran Premio del Helado amb un gelat fet amb maduixes de Calella

  • Amb el gelat de dolç de llet, Kapote va quedar sotscampiona d’Espanya

  • Martín Creixell ha rebut premis pels seus gelats
2022-05-13T18:30:14+01:0013/05/2022|

Una gelateria calellenca fa un dels millors gelats de maduixa d’Espanya. I la matèria prima són maduixes de Calella. Es tracta de la gelateria Kapote, que ha quedat al podi del Gran Premio del Helado gràcies a dos dels seus sabors: el de maduixa el va fer aconseguir la tercera posició i arribar a la final i amb el de dolç de llet va aconseguir 48 punts de 50, fregant la perfecció, fet que li va comportar la medalla de plata.

La prestigiosa revista italiana del sector, Gelato Artigianale, va convidar al propietari de Kapote, Martín Creixell, a participar al concurs de gelats, a nivell espanyol, en el que hi competien 50 professionals de la talla del xef pastisser del cuiner Karlos Arguiñano, dels Roca o el campió d’Espanya. Tot i competir amb grans noms del món de la pastisseria i la gelateria, Creixell es va mantenir fidel al producte local i explica que jo vaig portar les maduixes del Maresme en una nevera petita a l’AVE. Abanderat d’un dels símbols gastronòmics del territori, li van donar sort per donar-li el passi a la final, però també li va valer un premi al gelat més demanat a la fira Alimentària: de xocolata amb crema xantillí, xocolata ratllada i maduixes macerades.

Kapote va obrir a Pineda fa 21 anys i fa 7 van apostar també per obrir negoci a Calella, al carrer Església 349. L’any passat, van annexar el local del costat a Calella, fent-lo més gran i oferint també servei de cafeteria i també van obrir un altre establiment a la Riera Capaspre. Però des del 1973 tenen negoci familiar de gelats, encetat pel seu pare a Argentina i amb el mateix nom. “Jo vaig aprendre del meu pare. Ell era gelater, jo vaig néixer a una gelateria”, recorda.

Creixell segueix aprenent, de fet, un dels millors mestres gelaters d’Itàlia, expert en el gelat de Ferrero Rocher, li ha fet una visita aquesta setmana i li ha donat les claus per fer-ne de Nutella. “Sempre tinc l’entusiasme de fer les coses millor”, afirma i afegeix que també començarà a fer un gelat inspirat en la sèrie de dibuixos animats La Patrulla Canina pensat pels més petits.

Tots els gelats els fa de forma artesanal amb cacao, llet, sucre, nata i qualsevol dels ingredients específics que necessita per cada gust. En mitja hora fa una safata, però durant la temporada d’estiu, es poden acabar fins a tres safates d’un mateix sabor en un dia. Els de maduixa, llimona i Kinder són dels més demanats. “Fer gelat m’agrada, no em cansa. El punt de satisfacció màxima és quan em diuen que està molt bo. És l’objectiu“, assegura.

Després d’obrir la secció de cafeteria, també ha començat a fer mones, torrons i xocolates, també artesanalment, batuts a l’estil americà i croissants i dònuts amb toppings, diferenciant-se d’altres establiments. També els creps i gofres són productes que tenen molta sortida.

Comparteix el contingut!

Go to Top