Els comerços de Calella avisen als lladres: “us estem vigilant”

  • S'autoorganitzen en un grup de WhatsApp per alertar-se de furts en establiments

  • Aquests dies s'estan repartint les enganxines per col·locar al costat de les portes d'entrada
2022-05-13T08:16:56+01:0013/05/2022|

Els comerciants calellencs s’han unit entorn a un grup de WhatsApp per avisar-se de la presència de lladres que cometen furts en establiments. S’identifica a les botigues adherides amb uns adhesius que llueixen a les portes amb el text “Seguridad comerciantes Calella”.

Farts de ser víctimes de furts, sobretot en moments en què hi ha forces turistes i persones a dins de les botigues, avisen als possibles lladres que vigilen i s’alerten entre ells. Pretenen foragitar els furtadors de productes que, encara que no siguin grans pèrdues econòmiques, es nota a la comptabilitat dels negocis a finals de mes. “Fem això també per transmetre seguretat entre comerciants, clients i turistes que ens visiten”, explica un dels impulsors de la campanya.

Enganxines “Seguridad comerciantes Calella” a les portes d’entrada dels establiments adherits

És una iniciativa que ha sorgit de forma paral·lela a l’Associació de Comerciants de Calella i que pretén que s’hi sumin el màxim d’establiments. “Si cada establiment és un ull, amb l’ajuda de tots, podem fer que comprar a Calella no només sembli segur, sinó que a més ho sigui”, diu una de les dependentes d’una botiga amb el seu propietari al costat mentre espera que es col·loqui l’enganxina. “En molts establiments els marges de benefici són prou estrets com per anar perdent mercaderies així”, explica el propietari i afegeix: “quan rebem la informació a través del grup de Whatsapp d’un robatori que s’ha produït en algun establiment dels nostres amb la descripció del malfactor o malfactors, llavors anem previnguts per si venen a la nostra botiga i els hi tenim els ulls posats”.

Comerços autoorganitzats

La coordinació d’aquest grup ja funciona des de l’estiu de l’any passat i va sortir arran de la impotència de veure que no es posava remei a una de les xacres del comerç, els furts en cadena a molts establiments en una sola jornada. Els comerciants autoorganitzats han vist que la connexió entre tots era útil. Per això han posat en marxa la campanya dels adhesius. El cost de la iniciativa és el preu de la impressió de l’etiqueta, que és irrisori.

Han plantejat també la possibilitat de contractar seguretat privada que es passegi per les zones de més afluència de la ciutat amb l’objectiu de dissuadir els lladres i donar més seguretat a clients i turistes. De moment, però, no ho han implementat.

Comparteix el contingut!

Go to Top