Formació en primers auxilis a la restauració

2022-05-17T21:43:24+01:0016/05/2022|

#laveudeCalella Una seguidora va viure una experiència aterridora. Quan estava dinant a un restaurant calellenc amb la seva família, la seva mare es va ennuegar. Explica que “estàvem dinant i vaig anar a posar el tiquet del pàrquing al cotxe. Arribo i la meva mare de 86 anys estava morada perquè s’havia ennuegat, sense parlar. Jo cridava ‘ambulància i un metge si us plau’, els cambrers intentaven la maniobra de Heimlich però res, no tenien ni idea”. La maniobra de Heimlich consisteix en fer compressions a les abdominals per desobstruir el conducte respiratori en cas d’asfíxia o d’ennuegament, una tècnica que s’ensenya als cursos de primers auxilis.

Un dels propietaris de l’establiment també va intentar ajudar-la fins que “van arribar dues ambulàncies i la seden i li treuen un tros de carn. La van ingressar a l’hospital de Calella amb oxigen i la van derivar a l’hospital de Mataró”.

Després de l’experiència viscuda, demana considera que “seria interessant que els cambrers fessin cursos de primers auxilis”, tenint en compte que aquest tipus de situacions poden tornar a ocórrer i que una formació sempre és un valor afegit que ajuda a augmentar els coneixements. En aquest cas, també pot salvar vides.

A través de les xarxes socials, Marta Sabater, del restaurant Casa Carlos de la Riera Capaspre, respon que “la sort va ésser que el meu marit era en aquells moments al restaurant i va ésser qui la va auxiliar fins no va arribar l’ambulancia. La filla va ésser recriminada per el metge que la va atendre, aquesta señora te un parkinson que no li permet engolir bé els aliments, ha de menjar poc i tallat molt petit li va dir el metge “ja sap que la seva mare s’estava morint?” li va dir. Per cert la filla estaba asseguda al seu costat tota l’estona i tot el personal, inclosos clients habituals, ho poden confirmar. Menys telèfon i més cura amb la gent amb problemes“.

Segons l’informe mèdic, al qual ha tingut accés CALELLA COMUNICACIÓ, el SEM va sedar a la dona i li va treure el tros de carn que li obstruïa el coll. Després li van haver d’administrar oxigen perquè durant l’ennuegament no podia respirar. Va ser traslladada a l’Hospital de Calella, però finalment la van derivar a l’Hospital de Mataró mentre encara rebia oxigen.

Comparteix el contingut!

Go to Top