La Generalitat desactiva el pla especial per pandèmies després de dos anys

El Procicat ha mantingut gairebé 300 reunions per avaluar la pandèmia del coronavirus

2022-05-19T13:59:11+01:0019/05/2022|

El Pla Especial d’Emergències per Pandèmies del Procicat ha quedat desactivat. El govern ha baixat de la situació d’alerta a la de prealerta dos anys després que esclatés la crisi sanitària per la COVID-19. El canvi es deu a que ja no s’estan aplicant restriccions sanitàries, únicament es manté l’ús de la mascareta als centres sanitaris -també farmàcies i òptiques- i al transport públic.

Amb la fase de prealerta, el Procicat segueix fent seguiment de l’evolució de la COVID-19 i es manté l’estructura general de coordinació, amb Salut Pública i Protecció Civil com els encarregats d’avaluar el risc en tot moment per avançar-se a prendre mesures si la situació empitjora.

El pla es va activar en fase d’emergència el 12 de març del 2020 i sota el seu paraigües s’han decretat les mesures més restrictives per reduir els contagis, com el tancament de sectors econòmics, els confinaments territorials o fixar un nombre màxim de persones per les trobades i als aforaments. El 15 d’octubre de 2021 es va rebaixar a fase d’alerta i ara es torna a reduir, aquest cop a prealerta.

Tot i aquest canvi, el nombre d’ingressats per coronavirus a Calella està pujant, malgrat ho fa de forma més lleu que en les anteriors onades. A l’Hospital, el ritme d’entrades i sortides encara és considerable i el virus continua provocant defuncions.

Comparteix el contingut!

Go to Top