Mares amb fills ucraïnesos es queden al carrer al veure’s forçats a marxar dels hotels

  • Els autobusos han recollit a refugiats ucraïnesos diverses vegades per traslladar-los a altres municipis
  • Els han comunicat de sobte que havien de marxar a Galícia d'un dia per l'altre i no han pujat als autocars.

2022-05-19T19:27:04+01:0019/05/2022|

Algunes famílies ucraïneses que han arribat a Calella fugint de la guerra al seu país s’han quedat avui al carrer. Fins ara, s’allotjaven a l’hotel Esplai de Calella, un dels que estan habilitats per acollir als refugiats, però han estat expulsades del Pla Estatal d’Acollida de Persones Refugiades, a Catalunya és la Creu Roja, entitat que coordina l’estada dels ucraïnesos.

Les característiques de la seva estada són molt volàtils: Creu Roja té tota la zona de l’Alt Maresme com a fase zero. Aquesta fase implica que en qualsevol moment poden traslladar-los a altres municipis, ja sigui de Catalunya com de la resta d’Espanya.

Una família formada per la mare i dos fills, escolaritzats a un centre educatiu de Sant Cebrià de Vallalta, ha rebut, amb molt poca antelació, la notícia que avui havien d’agafar un autobús per marxar cap a Ourense, a Galícia. Però després de mesos convulsos, de travessar el continent i de veure com els seus fills començaven a fer amics a l’escola i al club de futbol malgrat la dificultat afegida de l’idioma, no han pujat a l’autobús. Els problemes de cor de la nena també ha estat un dels motius pels quals no volien passar 12 hores a la carretera. Això els ha suposat l’expulsió immediata del programa de Creu Roja i de l’hotel on s’allotjaven fins ara, pel que s’han quedat al carrer. Aquesta família està empadronada a Calella. Però també n’hi ha d’altres que es troben en la mateixa situació.

A només un mes que acabin les classes, aquest canvi serà daltabaix educatiu i pedagògic pels nens. També pel fet que es puguin quedar al carrer, sense un sostre en el que dormir.

Comparteix el contingut!

Go to Top