Marc Buch assumeix l’alcaldia continuant el projecte de Montserrat Candini

  • Candini acapara les mirades i els parlaments del ple d’elecció del nou alcalde

  • Buch era l’únic candidat a l’alcaldia

Candini li ha entregat la vara d'alcalde a Buch

2022-05-21T12:54:42+01:0021/05/2022|

Marc Buch ha estat proclamat oficialment alcalde de Calella després de la renúncia, a mitja legislatura, de Montserrat Candini degut a un càncer.

Ha estat Candini qui li ha entregat la vara d’alcaldia, en la seva primera aparició en públic després de la renúncia. De fet, tot i que es tractava del ple d’elecció del nou alcalde, totes les mirades estaven posades en l’exalcaldessa, a qui tots els partits han dedicat gran part dels seus parlaments amb paraules d’agraïment i desitjos de recuperació.

Buch ha estat l’únic que s’ha erigit per alcalde en el ple extraorinari d’avui dissabte i ha estat proclamat amb els vots del govern, format per Junts per Calella i el PSC, i de Ciutadans, mentre que ERC, Calella en Comú i la CUP han votat en blanc, sense posar-li traves. Les votacions s’han fet amb urna i de forma secreta, tot i que no hi ha hagut cap sorpresa.

L’actual alcalde ha expressat seva intenció de continuar amb el projecte engegat per Candini, el qual considera engrescador i de ciutat. Qui queda orfe en aquesta recta final d’aquest mandat es Josep Torres (PSC) a qui Candini tenia com a persona de confiança i amb qui ha pactat els últims 7 anys.

Des de l’alcaldia accidental de Buch, Torres ha quedat relegat  a un segon pla, donant-li molt més protagonisme a la segona dels socialistes, Cindy Rando. Torres, malgrat ser el portaveu municipal, ha perdut la veu en els últims plens.

El nou alcalde ha promès “lleialtat al Rei” en la fórmula d’acatament de la Constitució, afegint al final “per Catalunya i per Calella“. Candini, al 2019 va acatar la constitució utilitzant la fórmula de lleialtat al Rei “per imperatiu legal”, deixant clar que ho feia per obligació. 

L’oposició ha tingut un to molt relaxat, parlant de l’exalcaldessa i felicitant a Buch, constatant el suport passiu a la seva proclamació.

La sortida de l’alcaldessa també ha provocat l’entrada, avui, de Lucía Sánchez com a regidora, qui fins ara era el càrrec de confiança de Candini destinada a l’àrea d’habitatge.

Al ple hi ha assistit la família del proclamat nou alcalde, a més d’amics personals, exregidors, militants socialistes i l’alcalde de Pineda de Mar, Xavier Amor.

Comparteix el contingut!

Go to Top