Calella és casa meva, Calella és la meva vida

2022-05-22T07:42:21+01:0022/05/2022|

Amb aquestes paraules es presentava el nou Alcalde de la ciutat, Sr. Marc Buch. Canviar-ho tot per no canviar res.

El passat dissabte vam assistir al Ple de nomenament del nou alcalde de Calella per la renúncia per motius de salut de l’anterior alcaldessa, Montserrat Candini. Va ésser un acte protocol·lari i emotiu per les persones implicades.

Jo explicaré alguns aspectes que guarden relació amb el relleu i que es van produir en aquell acte i en dies anteriors.

El Ple va servir bàsicament a l’oposició per acomiadar-se de la Sra. Candini i a l’equip de govern per iniciar la campanya electoral.

ERC va renunciar a optar a l’alcaldia bàsicament perquè no tenia els suports necessaris.

Haver-ho fet l’obligava a presentar un programa de govern. El Sr. Ponsdomènech ha dit que no corresponia ni política ni èticament, potser donaria massa pistes a govern i oposició per la propera campanya electoral una part del partit i l’oposició li va demanar que ho fes però finalment hi ha renunciat.

El Sr. Buch ha estat nomenat alcalde amb els vots dels seus regidors de Junts per Calella i dels seus socis de govern, el PSC, i el del novè regidor, el Sr. Gomis de Cs (el dels xurros, murgues i matraques contra el català i els drets nacionals). D’aquest suport en diuen real politik (tinc uns principis, però si convé també en tinc uns altres).

El programa de ciutat va obviar el centre integral per la gent gran, tant reivindicat pels nostres sèniors. Cal recordar que Calella no disposa de cap equipament públic municipal destinat a la gent gran. Va dir l’alcalde que fomentaria una xarxa de voluntaris per acompanyar la gent gran.

El discurs va ser plenament Candinista i, per tant, no esperem millores en la gestió del dia a dia.

El Sr. Buch va parlar de “mirada llarga”, entenc que presentarà candidatura el proper any a les municipals.

Podrà resoldre diferències amb Junts per Catalunya i el seu flamant nou candidat, Sr. Grima?

Si no es així, la disputa pel vot post-convergent serà terrible, l’oposició ja saliva.

Esquerra ha entès les dificultats a nivell pressupostari de Calella i ha fet aprovar a Madrid una proposició no de llei per millorar el finançament de Calella com a poble turístic. Si no arriben els calers de Madrid, s’hauran de demanar a la Generalitat de Catalunya, com ja passa a València i a les Balears.

De moment, a nivell municipal, Esquerra no es posa nerviosa i espera el seu torn per governar encara que sigui per Gràcia Divina, una oposició més proactiva ajudaria que això passi.

No va explicar l’alcalde si contractaria càrrecs de confiança…

La regidora Rando i la nova regidora Lucia Sánchez cobraran el mateix sou?

Canviem-ho tot perquè no canviï rés.

Salut per tothom.

Comparteix el contingut!

Go to Top