L’alcalde Buch crea una regidoria de “Smart City” i Rando assumeix Promoció Econòmica

  • La nova regidora Lucía Sánchez es queda amb Habitatge i Fires

El nou govern municipal s'ha format a un any de les eleccions

2022-05-26T19:14:14+01:0026/05/2022|

Canvi de carteres al govern després de l’entrada del nou alcalde, Marc Buch, que ha decidit crear una nova regidoria anomenada Digitalització i Smart City i que substitueix Innovació, que també l’ostentava el propi Buch. L’alcalde també assumeix Planificació de Ciutat, Turisme i Transparència -abans liderades per Montserrat Candini- i manté Territori i Esports.

Però els canvis també afecten a Cindy Rando, número 2 dels socialistes, la qual està assumint més protagonisme a un any de les eleccions municipals. A partir d’ara ostentarà les àrees de Promoció Econòmica, Comerç i Consum, que se sumen a les que ja tenia, Joventut, Participació, Igualtat i Drets Civils.

Lucía Sánchez entra al govern agafant Habitatge -fins ara la portava Josep Torres- i Fires -fins ara encapçalada per Candini-. Sánchez era càrrec de confiança de Candini portant responsabilitats de l’àrea d’Habitatge. 

Per la seva banda, Torres manté Mobilitat i Seguretat i es queda oficialment amb Cultura, que ja havia assumit des que l’alcaldessa va agafar la baixa.

La resta de regidors es mantenen igual: Albert Torrent amb Sostenibilitat i Serveis de Ciutat; Montserrat Mateu amb Educació, Solidaritat i Cooperació i Nova Ciutadania; Ramon Llamazares amb Política Social, Gent Gran i Salut; i Josep Gibert amb Hisenda, Recursos Interns i Gestió Patrimonial.

Tres tinents d’alcalde de Junts per Calella i un del PSC

Fins ara hi havia cinc tinents d’alcalde, que són els regidors que formen part de la junta de govern, que és l’òrgan municipal que s’encarrega de tasques com aprovar l’oferta pública de treball, aprovar projectes d’obres i serveis o instruments de gestió urbanística. A la pràctica, pren les decisions que no són competència del ple -o que les hi ha delegat- per una via més ràpida i sense debat públic. 

Buch, al passar a assumir l’alcaldia, decideix mantenir la resta sense afegir-ne cap de nou, pel que ara n’hi hauran només quatre. Són, per aquest ordre, Albert Torrent, Josep Torres, Montserrat Mateu i Josep Gibert. Això vol dir que serà Torrent qui farà les funcions d’alcalde quan Buch no hi sigui degut a una malaltia o per vacances.

Comparteix el contingut!

Go to Top