Dimecres s’obre el termini per demanar l’ajuda jove al lloguer de 250 euros mensuals

El bo del lloguer va dirigit als joves de 18 a 35 anys

  • Els joves que estiguin interessats en rebre el bo d’ajut al lloguer han de demanar-lo ràpid: només l’aconseguiran els primers i s’espera una allau de peticions.

2022-06-06T15:35:01+01:0006/06/2022|

El bo jove d’ajut al lloguer finalment es podrà demanar a partir d’aquest dimecres 8 de juny i fins el 17 de juny. Una prestació de 250 euros mensuals durant dos anys, pel que l’import total és de sis mil euros repartit en 24 mensualitats, que podran sol·licitar els joves de 18 a 35 anys. Però els interessats hauran d’estar atents quan s’obri el termini de presentació de les peticions, a les nou del matí de dimecres, perquè s’atorgarà per ordre de sol·licituds fins esgotar la partida. És a dir, només els més ràpids la podran aconseguir. I s’espera una allau de sol·licituds.

L’ajut al lloguer pels joves era una mesura estrella del govern de Pedro Sánchez en els pressupostos d’enguany, aprovada inicialment al gener però que fins que no ha superat tots els tràmits, han passat gairebé cinc mesos.

Els requisits principals per obtenir l’ajuda són tenir entre 18 i 35 anys, no tenir uns ingressos superiors als 24.300 euros bruts anuals, estar empadronat al pis i que el preu del lloguer no superi els topalls establerts per cadascuna de les zones de Catalunya. Al Maresme s’ha establert aquest llindar en els 900 euros al mes pel lloguer del pis i 450 euros el de l’habitació. Tots els inquilins d’un mateix pis que compleixin les condicions poden demanar la subvenció.

Tot i que la partida total de l’Estat és de 200 milions d’euros, a la Generalitat només li han tocat 29 milions, que segons el secretari d’Habitatge i Inclusió Social seran clarament insuficients per atendre a totes les demandes que esperen rebre. Es calcula que només podran rebre el bo de lloguer jove unes 10 mil persones.

Per tant, qui el vulgui demanar haurà de tenir tota la documentació a punt un cop s’obri la tramitació online -si no se satura la pàgina web, un fet que ja s’ha vist anteriorment amb les consultes massives per descarregar el passaport covid-. S’haurà de sol·licitar a través del web de l’Agència d’Habitatge de Catalunya, tot i que també es pot fer de forma presencial a l’Oficina d’Habitatge del Maresme del Consell Comarcal. De fet, per les consultes sobre aquest tema han habilitat el correu electrònic bolloguerjove@ccmaresme.cat.

Comparteix el contingut!

Go to Top