Estrenem alcalde, torna la vella política

2022-06-12T17:03:55+01:0012/06/2022|

Un ple dens el d’aquest passat dijous. Més de 3 hores de ple donen per molt. Explicaré les meves impressions personals, tothom té les seves.

Per fi vam saber per boca de l’Alcalde que la platja de gossos anirà davant dels carrers Sant Isidre i Escoles Pies.

Es va aprovar un conveni comarcal per la contractació de la Policia Local, Calella sola no se’n sortia.

Ja tenim nova Síndica Municipal, la senyora Natàlia Costa.

I també sabem que s’apuja el preu del Carrilet pels grups turístics, no així pels usuaris individuals.

Ara bé, el gruix del ple es va dedicar a la gestió del romanent municipal. A mi, personalment, em sembla indecent que després de dos anys de pandèmia Calella hagi generat un romanent de 2,16 milions d’Euros, més que capacitat d’estalvi per mi denota inacció política i dèficit de gestió.

A més, aquest romanent es produeix l’últim any de legislatura, podríem malpensar i dir que es dedicarà a despesa de lluïment electoralista, però no. A Calella anem tant escassos de tot (calers, talent, il·lusió…) que el romanent s’haurà de dedicar a apagar incendis per manca de previsió.

A la piscina municipal se li ha de fer un boca a boca energètic per salvar-la de l’ofegament econòmic (100 mil euros).

120 mil euros més per la valoració de llocs de treball, l’actualització de càrrega de feina dels treballadors municipals feia 15 anys que no s’havia fet.

250 mil euros per canviar contenidors que no sabem si Urbaser ajudarà a pagar-los, han canviat el gerent de l’empresa, s’ha jubilat, alguns tenen sort. A més, l’expedient obert contra l’empresa de neteja el tancarà una empresa externa contractada per l’Ajuntament, quina mala olor fa la qüestió de les escombraries a Calella. Es treuen el mort de sobre?

250 mil euros més per millora de l’asfaltat i el mobiliari urbà.

Es retiren 60 mil euros del projecte smart city (tornem a l’era analògica? O ens quedarem a l’SMS?). Calellencs predigitals.

També vam saber que la Generalitat havia d’aturar l’estudi geotècnic de l’ampliació de l’Hospital perquè qui l’havia encarregat, “Generalitat de Catalunya”, no havia demanat permís a l’administració competent, “Generalitat de Catalunya”. Quins pebrots!!!

Ja a l’apartat de mocions “ideològiques”, en Gomis va demanar l’existència del CNI català, la CUP va demanar que la Generalitat deixi de reprimir l’independentisme, els socialistes no saben res de l’espionatge i qui dia passa any empeny.

Es va aprovar una moció per recolzar els malalts d’ELA i es va aprovar una altra moció a favor dels jutjats de pau.

Els Amics del Parc Dalmau van tornar a reclamar un projecte per la renovació de la bassa del parc.

Alguns regidors van tornar a a demostrar la seva incapacitat per sintetitzar les intervencions zzz, zzz, zzz… només de pensar-hi m’adormo. En quan a Urbaser: no volen o no poden agafar el toro per les banyes?

Salut per tothom.

Comparteix el contingut!

Go to Top